Lionel Messi komoly nehézségekbe ütközött, amikor különgéppel megérkezett Kínába, az argentin-ausztrál válogatott meccsére. A játékos rossz útlevelet vitt magával, így nem rendelkezett a belépéshez szükséges, érvényes vízummal. A bonyolult helyzet miatt Messit letartóztatták a hatóságok.

Messi úgy hitte, hogy spanyol útlevele elég ahhoz, hogy gond nélkül átlépjen Kína, illetve meglátása szerint Tajvan határán. Az argentin klasszis először azt hitte, hogy a Kínai Köztársaság és a Kínai Népköztársaság egy és ugyanaz.

Tajvan nem Kína?

– kérdezte meglepetten az ellenőrzéskor Lionel Messi, Tajvanban ugyanis 3 hónapig vízummentességet élveznek az európai uniós állampolgárok, ellentétben Kínával.

A belépéshez a futballistának az argentin útlevelére lett volna szüksége, az tartalmazta ugyanis a kínai vízumot, ám az okmányt nem vitte magával. Ennek következtében a kínai rendőrség őrizetbe vette a világhírű játékost a pekingi repülőtéren. Az esetet rögzítették videón, amelyen jól látszik, hogy Messi nem volt túl boldog a történtek miatt, ugyanakkor türelmesen viselte a kellemetlenségeket.

Lionel Messi letartóztatása és az incidens megoldása nagyjából két órát vett igénybe, ami idő alatt kiállították számára az érvényes dokumentumot, ezzel lehetővé téve, hogy belépjen Kínába.

(Mirror)

Borítókép: Lionel Messi. Fotó: Getty Images)