Visszatér a legendás Beatles együttes az ikonikus John Lennon hangjával, köszönhetően a mesterséges intelligenciának. Paul McCartney-nak a technológia segítségével sikerült befejeznie az utolsó Beatles-felvételt.

Paul McCartney megerősítette a BBC egyik rádióműsorában, hogy a mesterséges intelligencia segítségével sikerült befejeznie az „utolsó Beatles-felvételt". A szóban forgó dal valószínűleg a Now And Then, amelyet Lennon még a tragikus halála előtt komponált.

Az egykori Beatles-zenész emlékeztetett rá, hogy Lennon hangját egy régi demófelvételről használták fel, amelyet 1994-ben Lennon özvegyétől, Yoko Onótól kapott. McCartney megjegyezte, hogy bár a dal elkészült, még nem árulja el a pontos kiadási dátumot. Ugyanakkor megígérte, hogy a nagyközönség még az idén hallhatja a szerzeményt.

Az MI technológia révén a számítógépek képesek voltak „megtanulni" a Beatles-tagok hangját, így lehetővé vált, hogy McCartney „duettet" énekelhessen Lennonnal a legutóbbi koncertturnéján. Az énekes, bár örömmel fogadta a technológia adta lehetőségeket, aggodalmát is kifejezte a mesterséges intelligencia felhasználásával kapcsolatban. „Ijesztőnek" és egyben izgalmasnak nevezte a jövőt. 

Meglátjuk, hova vezet!

– tette hozzá McCartney.

(Borítókép: Paul McCartney. Fotó: Getty Images)