Egy ausztrál vaddisznó bizonyította, hogy az állati bulik is lehetnek szokatlanok és emlékezetesek. Az állat sört és ételt lopott, miután ezeket elfogyasztotta, megküzdött egy tehénnel, majd elaludt egy fa alatt.

A szokatlan incidensre talán az „állati buli" kifejezés a legtalálóbb. A részeges vaddisznó kalandja a nyugat-ausztráliai Port Hedland városában található DeGrey River kempingben zajlott, ahol 18 doboz sört lopott, majd egy helyi szemetesből szedett össze magának ételt. Miután jóllakott és lerészegedett, úgy gondolta, itt az ideje egy kis akciónak, és szembe szállt egy tehénnel - írja meg a Whiskey Riff.

A látványos összecsapást egy szemtanú élvezhette, aki beszámolt arról, hogy a tehén a kisebb disznót kergette egy jármű körül. A végén a disznó, a kimerültség határán, elmenekült a helyszínről, majd átúszott egy közeli folyón és egy fa alatt aludt el.

Ausztrália természeti szakértői nem lepődtek meg a történteken. Mint elmondták, az országban körülbelül 24 millió vaddisznó él, akik gyakran okoznak problémát az emberek számára. Mivel ezek az állatok invazív fajnak számítanak, gyorsan elszaporodnak idegen ökoszisztémákban, és nagy területeket hódítanak meg, kiszorítva az őshonos fajokat.

A vaddisznóknak is van ökológiai előnyük: a populáció robbanásszerű növekedése például hozzájárulhat az ausztrál krokodilpopuláció helyreállításához, mivel a disznók könnyű és bőséges táplálékforrást biztosítanak a sósvízi hüllők számára.

(Borítókép: Vaddisznó az erdőben. Illusztráció: Getty Images)