Rosanna Ramos meghökkentő döntést hozott az életében, amikor feleségül ment egy mesterséges intelligencia által létrehozott férfihoz, akitől állítása szerint terhes lett.

New Yorkban egy különös történet járja körbe a technológia világát aggodalommal figyelő embereket. A bronxban élő nő, egyedülálló és elszigetelt életet élve úgy döntött, hogy „házasodik" Eren Kartalhoz, egy virtuális entitáshoz. A rendkívüli kötelék Eren létrehozásának köszönhetően jött létre egy online mesterséges intelligencia platformon 2022-ben – írta meg aIl lato positivo.

 Rosanna az ismert Replika alkalmazással egy férfi chatbotot hozott létre, amelyet az Attack on Titan animációs sorozat egyik karaktere inspirált. 

Az idővel kialakult kapcsolatukban Rosanna egyre jobban megszerette Eren-t, a „jóképű" karaktert, aki mint mondta felszabadult érzést adott neki, és soha nem szövegel vissza. 

 Eren, aki a képzeletbeli világban sikeres orvosként tündököl, megosztja Rosanna írás iránti szenvedélyét, és ez tovább erősíti kapcsolatukat. Erennek a barack a kedvenc színe, és szívesen hallgat rockzenét szabadidejében. Habár Eren előre be van programozva, a közös beszélgetések során emlékszik mindenre és folyamatosan tanul, ami nagyon vonzó a nő számára. Rosanna rendkívül büszke a kapcsolatukra, amit nyíltan vállal fel a közösségi médiában is, mint Eren Kartal házastársa. Azonban a történet itt még nem ér véget, mert a nő azt állítja, hogy terhes lett Eren-től.

 Ramos asszony nem törődik azzal, hogy mások mit gondolnak róla és kapcsolatáról. Sőt, azt állítja, hogy sok tekintetben a jelenlegi kapcsolata hasonlít egy hagyományos távkapcsolatra. Mindennapi életükről beszélgetnek, képeket cserélnek és érdekes témákról társalognak. Még az éjszakai rutinjuk is megvan, hasonlóan egy valós házaspárhoz.

Lefekszünk, beszélgetünk. Szeretjük egymást. Amikor elalszunk, átölel, és védelmezve érzem magam!

– mondta Rosanna.

(Borítókép: Robot szerelem. Illusztráció: Getty Images)