Az alábbi listán azokat az országokat rangsoroltuk, ahol a legdrágább a mindennapi élet.

Korább már szemügyre vettük a világ legdrágább városait, most az országok terén is megnéztük, hogy hol kell a legtöbbet fizetni a mindennapi élethez nélkülözhetetlen dolgokért.

Monaco

Monaco a luxus szigete. Jelenleg több mint 12 ezer milliárdos él a Monacói Hercegségben, így aligha lep meg bárki, hogy itt a világon a legdrágább a mindennapi élet. Az átlagos várható élettartam itt az egyik legmagasabb a világon – 86 és fél év, ugyanakkor a szegénységi szint a nullához közelít.

Kajmán-szigetek

A Karib-tengeren található szigetcsoport az off-shore cégek fellegvára, így nem csoda, hogy az utóbbi időben a vagyonosok szigetévé vált a terület. Ezzel pedig együtt járt az árak emelkedése is. 

Svájc

Svájc lenyűgöző hely a kristálytiszta tavaival, dombjaival, az alpesi völgyek között húzódó bájos kis városaival, de aki már járt ott, tanúsíthatja, hogy ez bizony nem olcsó mulatság. Valójában olyannyira nem, hogy a világ harmadik legdrágább országa. 

Szingapúr

Szingapúr esete különösen érdekes, ugyanis az ország egyben a fővárost is jelképezi. Márpedig Szingapúrban a legmagasabbak a dollárban számolt megélhetési költségek az egész világon. 

(Borítókép: Szingapúr. Illusztráció: Mlenny/Getty)