A Mercedes és a Supercar Convoy csapata kéz a kézben szervezett meg egy felejthetetlen, érzelmekben gazdag napot a halálos betegséggel küzdő 3 éves kisfiú, Morgan Riddler számára. A rajongók a közösségi médiában áradoznak a történtekről.

Ritka ráktípussal küzd egy 3 éves angol kisfiú, Morgan Riddler, akinek szülei nemrég szomorú hírt kaptak: a kisfiú kezelése nem hozta meg a várt eredményt, így a család számára az úgynevezett palliatív ellátás, azaz Morgan életminőségének javítása vált elsődlegessé.

A kisfiú nagy Formula-1 rajongó, szülei ezért szerették volna elvinni őt a brit nagydíjra, ám az orvosok nem javasolták a részvételt, tekintve, hogy nem sok ideje maradt hátra Morgannek.

A szülők nem adták fel, és továbbra is keresték a lehetőségeket, hogy örömet szerezzenek beteg gyermeküknek. A közösség segítségét kérték, és egy online adománygyűjtő oldalon közel 20 ezer fontot (8 millió 620 ezer forintot) gyűjtöttek össze. Az összegből egy autós felvonulást rendeztek a házuk előtt Gorseinonban, Walesben. Az eseményre a Mercedes F1 csapatát is meghívták, akik egy 15 millió dolláros, mai árfolyamon 5 milliárd 96 millió forintos versenyautóval lepték meg a 3 éves kisfiút. Az ajándék mellé üzenetet is mellékeltek Lewis Hamiltontól, Toto Wolfftól és George Russelltől – számolt be a Firstsportz.

Az esemény a közösségimédia-felületeken is nagy visszhangot váltott ki. Az F1 rajongói, akik gyakran szemben állnak egymással, most egyetértésre leltek, és szívből érkező üzenetekkel halmozták el a Mercedes csapatát.

Szép munka, Mercedes, ez nagyon kedves tőletek!

– írta egyikük. Egy másik hozzászóló hasonlóan vélekedett: „Nagy pacsi a csapatnak, hogy ilyen boldoggá tudták tenni a kisfiú napját." 

Egy merész hozzászóló felidézte azt a korábbi kellemetlen esetet, amikor egy személy rákos betegséget színlelve becsapta a Mercedes csapatát, csak azért, hogy egy gyárlátogatáson vehessen részt. 

„Nagyszerű ez az egész… Ugyanakkor eszembe juttatja, mennyire szégyenteljes volt az a trükk, amikor egy fickó rákot színlelve átverte őket egy gyárlátogatás erejéig” – írta a felhasználó a Twitteren.

Morgan Riddler hősies harca egy alapítvány létrejöttét is inspirálta: a  Morgan’s Army Charitable Foundation  nevű jótékonysági szervezet azon munkálkodik, hogy támogatást nyújtson a rákkal diagnosztizált gyerekek családjainak Dél-Walesben.

(Borítókép: Mercedes csapatának hivatalos logója. Fotó: Getty Images)