Merő dzsuva volt az a V40-es Volvo, amelyet egy brit férfi egy aukción vásárolt meg mindössze 200 fontért, átszámítva körül-belül 86 ezre forintért. Bár tudta, hogy a verdát helyre kell hoznia, arra közel sem számított, hogy mi fogadja, ha kinyitja az ajtaját.

Közel félórás videót töltött fel Autoshine Cars nevű YouTube-csatornájára egy brit férfi, aki előszeretettel vásárol meg olcsón kínált, leharcolt kocsikat, hogy aztán helyrehozva azokat,  drágábban eladhassa a portékát. Néhány éve 86 ezer forintnak megfelelő fontért kaparintott meg egy árverésre kínált V40-es Volvót, amelynek összesen 11 óra alatt vadúj kinézetet varázsolt.

„Egy online aukcióval az a probléma, hogy csak fotókon láthatod a kínálatot” – kezdte a videóban a férfi. „Tudtam, hogy koszos, de hogy valójában mennyire az, arra akkor jöttem rá, amikor itthon kinyitottam az ajtaját. A látvány teljesen lesokkolt. Egyszerűen undorító. Nem tudom, mi a története, nem tudom, hogyan hagyhatták ilyen állapotban, teljesen elhanyagolták. A csomagtérben nyilvánvalóan kutyák utaztak, ugyanis az autó hátsó részét teljesen ellepi a kutyaszőr” – mutatott végig az autón a férfi.

A kárpitot több helyen ételmaradék lepte el és egy régi, törött gyerekülés pihent a csomagtartóban, ahol zsákszámra állt a szemét.

Miután a szemetet eltávolította, az autó új tulajdonosa mondhatni darabokra szedte a járművet, feltépte a kárpitokat, kicsavarozta az üléseket, és töviről hegyire kitakarította a jármű bel- és külterét.

Hányás és ázott kutya szagának keverékében úszott az egész autó. Ha előre tudom, hogy ilyen állapotban van, biztos, hogy nem veszem meg

– jelentette ki a takarítás végeztével a férfi, aki bár gyönyörűen kipofozta a kocsit, a jobb hátsó karosszérián még így is maradt egy berepedéses szépségfolt. A videó készítője rámutatott továbbá, hogy 289 ezer kilométer van a járgányban, amely az állapotát tekintve szerinte még legfeljebb 1-2 évig használható.

(Borítókép: Koszos autó. Illusztráció: Getty Images)