Több rókacsaládot is magához szoktatott egy angol nő. A 32 éves Lucy Goacher 2016-ban vette először észre, hogy otthona közelében rókák élnek, amelyek többször besurrantak a kertjébe. Egy alkalommal némi maradékkal lepte meg az állatokat, míg végül a rókák a házához szoktak.

Veszettnek, veszélyesnek és kiszámíthatatlannak tartják a vadon élő rókákat, ám minderre rácáfolt egy, az angliai Worthingben élő hölgy, Lucy Goacher. Az egyedülálló nő hét évvel ezelőtt figyelt fel rá, hogy több róka is a kertjébe látogat éjszakánként, majd megsajnálva őket egy grillpartit követően némi ételmaradékkal kedveskedett nekik.

Nemsokára rendszeresen kezdte látogatni őt egy kanból és három szukából álló rókacsalád, majd miután az állatok számára bebizonyosodott, hogy Goacher rendszeres táplálékforrást biztosít a számukra, erdőbeli társaiknak is hírt adtak a helyről. Egy rövid idő elteltét követően több rókafalka is látogatni kezdte a nőt, aki olyannyira kötődni kezdett a vadon élő állatokhoz, hogy el is nevezte azokat, úgy mint „The Boy One”, „Tappy”, „The Shy One”, „Limpy”, „Fifth Fox”, „Bruiser”, „Tiny Tail”, „Valentine”, „Belle”, „Miss Poorly”, valamint Tiny Tail kölykei, „Boo-Boo”, „Georgie ” és „Vesper”.

Közülük egy különösen elrabolta Goacher szívét: Miss. Poorly 2020 szeptemberében, súlyos rühességtől szenvedve került a nőhöz, aki sikeresen kigyógyította a viszketést, fájdalmat és szőrhullást okozó kórból.

Miss P-nek szörnyű nyílt sebek és vágások voltak a hátán és a farkán, darabokban hiányzott a bundája, nagyon sovány volt, és nem volt hajlandó enni, amikor először került Lucy Goacher kertjébe. A nő azonban nem adta fel: a megfelelő készítményekkel sikerült kezelnie és megmentenie a rókát, amely azóta gyönyörű bundával és egészséges testsúllyal büszkélkedhet.

Goacher és a rókák mostanra valóságos Insta-sztárokká váltak, befogadójuk ugyanis posztolni kezdett a közös kalandjaikról. @goachwriter néven futó oldalát már több mint 34 ezren követik, mi több, még a macska is összebarátkozott a ravasz házallókkal.

(Borítókép: Rókacsalád Lucy Goachernél. Fotó: Northfoto)