A valaha volt legdrágább magyar játékos – nem meglepő módon – messze a legtöbb pénzt fogja keresni a magyar labdarúgók között.

Mint ismert, Szoboszlai Dominik 70 millió euró (26 milliárd forint) ellenében a Liverpoolhoz igazolt. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a német RB Leipzig csapatától távozik a szigetországba, ahonnan korábban a közel-keleti pénzcsapból táplálkozó Newcastle United is csábította egy mesés ajánlattal. Végül Szoboszlai a Liverpoolt választotta, de kétség sem férhet hozzá, hogy nemcsak szakmailag, hanem anyagilag is jól járt a futballista ezzel a döntéssel.

A kiszivárgott szerződés szerint Szoboszlai öt évre, 2028. június 30-ig ír alá a Liverpoollal, éves szinten pedig közel 7,8 millió font (3,4 milliárd forint) üti majd a markát.

Ezzel több mint a duplájára nő majd a bérezése, Lipcsében ugyanis 4,2 millió eurós (1,6 milliárd forint) fizetése volt. Az Anfielden ezzel Szoboszlai a középmezőnyben van, de a magyarok közül viszont messze kiemelkedő juttatást kap. 

Heti szinten egyébként Szoboszlai 150 ezer fontot (67 millió forint) kereshet majd különböző teljesítménybónuszokkal együtt.

(thisisanfield.com)

(Borítókép: Szoboszlai Dominik az Anfield játékoskijárójában. Fotó: Andrew Powell/Getty)