Rengetegen rajonganak a brit királyi családért, így nem csoda, hogy sokan arra is kíváncsiak, hogy a tagjai hogyan töltik az éjszakájukat. Nemrég Vilmos herceg és Katalin hercegné hálószobatitkai kerültek nyilvánosságra, legutóbb pedig Károly királyról és Kamilla királyéról derült ki ugyanaz.

Külön ágyban, sőt külön hálószobában tölti az éjszakát Vilmos herceg és Katalin hercegné – derült ki nemrég. Most arra is fény derült, hogy a jó szokás családban marad, ugyanis Károly király és Kamilla királyné sem egy hitvesi ágyban alszik. Mi több, ha elutaznak is mindig külön lakosztályra tartanak igényt.

Bár ez elsőre sokaknak furcsán hangozhat, ma már több tanulmány is bizonyítja, hogy a párok életére kifejezetten jó hatással lehet, ha külön hálószobában alszanak. Az Egyesült Királyság feje és hitvese mint kiderült, azért döntött így, mert Károly súlyos hátfájással küzd és sokkal jobban érzi magát, ha egyedül alszik. Szakértők szerint a korukból kifolyólag az alvás is sokkal pihentetőbb lehet a számukra külön hálószobában.

Míg a londoni Westminsterben található Clarence-házban hosszú ideje tartják szokásukat, abból akkor sem engednek, ha vidékre utaznak. A Wiltshire megyei Lacockban elhelyezkedő Ray Mill-házban szintén van saját lakosztályuk, ahol a családja közelsége miatt Kamilla kifejezetten szeret időt tölteni.

„Ha a pároknak külön ágyaik vannak, saját maguk dönthetnek az alvási szokásaikról, például a hőmérsékletről vagy az ágyneműről. Ez sokkal jobb alvásminőséget eredményezhet mindkét ember számára, ami pozitívan befolyásolhatja életük minden területét, beleértve a közös kapcsolatuk minőségét” – magyarázta Jessica Alderson párkapcsolati tanácsadó. 

Vilmos herceg és Katalin hercegné ezért alszik külön

Mint az korábban kiderült, Vilmos herceg és Katalin hercegné is külön hálószobában tölti az éjszakákat. Ennek oka, hogy míg a herceg koránkelő, addig Katalin – ha teheti – szeret sokáig aludni. 

(Elle)

(Borítókép: III. Károly király és Kamilla királyné. Fotó: Getty Images)