Az idei év lehet az igazi kiugrás Dárdai Bencének.

Dárdai Pál három fia közül a legtehetségesebbnek tartott a 17 éves Bence, pedig a Hertha edzőjének két másik fia már évek óta a felnőttek között játszik: Márton jelenleg is a Hertha BSC első csapatában futballozik, míg Palkó a Fehérvár FC-ben bizonyít hétről hétre.

A Bild beszámolója szerint a Borussia Mönchengladbach szeretné megszerezni a Hertha Berlin 17 éves tehetségét, Dárdai Bencét, de nincs könnyű dolga, mivel számos európai klub figyeli a játékost

többek között a Juventus és az AC Milan is.

Dárdai Bence már évek óta kiválóan teljesít a Hertha korosztályos csapataiban, azonban az érdeklődőkről szóló hangok azután erősödtek fel, hogy az ifjú tehetség remekelt a felnőttek közötti első edzőmeccsén. A Hertha BSC nemrég felkészülési meccset játszott a svájci bajnok Young Boys ellen, a meccsen pedig Dárdai Pál vezetőedző pályára küldte legkisebb fiát is. Dárdai Bence a 4–2-es svájci győzelemmel végződő találkozón csapata legjobbja volt:

ő szerezte a Hertha első gólját, majd a másodikban is nyakig benne volt.

A magyar tehetség az előző szezonban 21 meccsen játszott a Hertha U19-es csapatában, ahol 6 gólt szerzett és 11 gólpasszt osztott ki. Az U17-es német válogatottal Európa-bajnok lett, és ezen a tornán is kulcsszerepet játszott.

Apja korábban elárulta, hogy szerinte mik fia legfőbb erősségei:

Olyan passzsávokat lát meg, amiket nem lehet levédekezni, mindig előre passzol és a gyilkos kulcspasszokban a legjobb

Ez alapján nem véletlen, hogy a Borussi Mönchengladbach mellett a Juventus és a Milan is erőteljesen figyeli Dárdai Bencét.

(player)

(Borítókép: Dárdai Bence. Fotó: Johannes Simon/Getty)