Faith Xue, fiatal újságírónő, elhagyta a nagyvárost, hogy Balin felfedezze az ősi indonéz Jamu titkát. Olvassa el kalandját, és tanulja meg, hogyan gyógyíthatja meg a testét és lelkét ezzel a régóta bevált módszerrel.

Egy fiatal újságírónő, Faith Xue, 23 órás utazást vállalt be, hogy Balin, Indonézia egyik legszebb szigetén kipróbálhassa a jamu-t, az ősi indonéz gyógymódot. A jamu egy különleges elixír, amit Pak Kadek, a helyi gyógyítótól tanult meg, aki gyökerestől változtatta meg az életét.

Az indonéz ősi filozófián alapuló jamu, egyfajta természetes elixír, a természet erejével működik összhangban, elősegítve a test és lélek egyensúlyának megteremtését. A jamu varázslatos erejét olyan gyógynövényekből, gyümölcsökből és fűszernövényekből nyeri, mint a kurkuma, a gyömbér, a galangál, a citromfű, a kukui dió és a tamarind. 

A kezelés során Pak Kadek egy pálcikával szurkálta több ponton a lábát, és arra kérte az újságírónőt, hogy értékelje a fájdalom mértékét. A kezelések után Faith arról számolt be, hogy a jamu segítségével jobban megérthetjük testünk által küldött jelzéseket, és helyreállíthatjuk a test és a lélek közötti egyensúlyt.

Miután megélte a jamu gyógyító erejét, Faith az alábbi tippeket osztotta meg, hogyan alkalmazhatjuk a jamut a hétköznapi életünkben:

  • Építsük be a jamu összetevőit az étrendünkbe. A helyiek is gyakran teaként fogyasztják. A természetes összetevőknek köszönhetően hatásosak bőrproblémák és izomfájdalmak kezelésében is.
  • Engedjük hatni az érzékeinket. Az élet stresszes pillanataiban keressünk örömet a kis dolgokban, például egy illatos kávé vagy a kedvenc kézkrémünk illata által.
  • Kapcsolódjunk másokhoz. A jamu közösségközpontú wellness hagyományának része az élmények megosztása, az adományozás és a vendéglátás.

A jamu nem csupán egy gyógymód, hanem egy életstílus is, amely a természet szeretetére és a test-lélek kapcsolat erősítésére épülve képes újraéleszteni minket – írta meg az Instyle

Faith személyes tapasztalatai bebizonyították a jamu gyógyító erejét, amely arra sarkall minket, hogy saját belső harmóniánkat és nyugalmunkat fedezzük fel ebben a rohanó világban.

(Borítókép: Balin egy nő élvezi a wellness masszázst. Illusztráció: Getty Images)