Egy transznemű férfi meglepetten osztja meg történetét várandósságáról, és az életében bekövetkezett hirtelen változásról.

Az igazi meglepetés 2023 júniusában történt, amikor egyik TikTok-videójában bejelentette, hogy várandós. Ez a hír mindenkit sokkolóan ért, hiszen egy transznemű férfiről beszélünk, aki babát vár! Azóta Logan és partnere boldogan várják az újszülött babát, de a történetük továbbra is sokakat felzaklat, ha szóba kerülnek.

@glamouruk “I'm a pregnant trans man and I do exist. No matter what anyone says, I'm living proof.” Logan Brown is a transgender man who unexpectedly became pregnant with his partner Bailey Mills, a non-binary drag performer in the UK. As a celebration of queer love and the #LGBTQIA+ community, Logan is gracing GLAMOUR's Pride cover. ❤️ #QueerSounds #ForYourPride #Pride #PrideMonth ♬ original sound - British GLAMOUR

A küzdelmes utazás a nemi diszfóriával

Logan arról mesél, hogy fiatalabb korában gyakran tapasztalta meg, hogy megpróbálja elrejteni testét azzal, hogy fiús ruhákat viselt, majd zavarodottságában levetette azokat.

Nagyon nehéz volt megélni ezt a helyzetet.

Nem tudtam, hogy valójában transznemű vagyok, és hogy ez az én igazi énem. Gyermekkoromban rossz mentális állapotban voltam, gyakran jártam terápiára. Tizenhárom évesen először jelentem meg, akkor még leszbikusként, mert fiús ruhákat viseltem" – említette Logan a Glamour magazinnak adott interjújában.

Az évek során Logan rájött, hogy a nem és a szexualitás két teljesen különböző dolog, és ezen felismerés nyomán új irányt vett az élete. Bár több kapcsolata is volt nőkkel, végül úgy döntött, hogy inkább önmagára fókuszál.

A partner, aki mellett megtalálta a boldogságot

Bailey Mills, aki Londonból származik, olyan személy, aki nem követi a hagyományos nemi identitást, és a drag queen művészeti formájában fejezi ki önmagát. Amikor Logan először találkozott Baileyt bemutató videójában, azonnal vonzódást érzett iránta.

Megnéztem néhány videóját és elgondolkodtam: „Ki ő?" Egyszerűen azonosulni tudtam ezzel az emberrel, aki mindig is kívülálló volt. Majd láttam egy olyan videót tőle, ahol magamra ismertem: „Kicsit olyan, mint én." Nagyon aranyosnak találtam. Egyszerűen csak annyit mondtam neki: "Nagyon aranyos vagy.

Azóta ő lett az én nagy kedvencem

– mesélte Logan az első találkozásukról.

Az élet váratlan fordulata: a terhesség

Egy reggel Logan furcsán érezte magát, és úgy határozott, hogy terhességi tesztet hajt végre. A teszt eredménye után Logan egy ideig abbahagyta a tesztoszteron szedését, és nagy meglepetésére a teszt pozitív lett. Először megijedt, aztán felébresztette partnerét, és közölte vele a terhességet.

Azt mondtam neki, „Terhes vagyok," és volt egy pillanat, amikor azt gondoltam, „Rendben van," majd hirtelen rájöttem,

Ó, nem, ez nem jó! Mi lesz a karrieremmel? Terhes férfi vagyok! Ó, istenem! 

Aztán jött a két órás csend, amikor csak egymást néztük. Ezután kicsit beszélgettünk, de mindkettőnk reakciója vegyes volt. Valamennyire azt éreztem, hogy ez mind az én felelősségem, hiszen ez az én testem. Egyfajta tulajdonjogot éreztem magamban" – mesélte Logan az érzéseiről.

Kihívások a kórházban

Logan számára a kórházi látogatás nem volt könnyű. Bár az első napokban pozitív tapasztalatokat szerzett, a költözés után más érzések fogták el. A személyzet diszkriminálta őt, és senki sem mutatott érdeklődést felé. 

Logan szerint hasonló helyzetek minden nap előfordulnak, amelyeket ő is átél, és az egészségügyi szektorban dolgozóknak fel kell készülniük ezek kezelésére. „Terhes transznemű férfi vagyok, és létezem. Nem számít, mit mondanak mások" – hangsúlyozta Logan.

A boldog pillanat: az új élet érkezése

Logan hosszas vajúdás miatt a szülését beindították. Az egészségügyi személyzet végig segítőkész volt és mindenben támogatta őket. Azonban a szülés közben fertőzést kapott, ezért egy hétig a kórházban kellett maradnia. Ebben az időszakban Bailey-nek kellett gondoskodnia a babáról, míg Logan ápolásban részesült.

Nagyszerű volt, mert a kórházban a bábák támogattak minket, és mindazt, amit meg kellett tanulnunk, azt ott megtanultuk

– mesélte el Logan a kórházi élményeit.

(Borítókép: Az orvos az újszülött babát tartja kezében a szülőszobán. Illusztráció: Getty Images)