Juraj Kucka megidézte Luis Suárezt csapata legutóbbi mérkőzésén.

Sportszerűtlen durvaság miatt kapott piros lapot a Slovan Bratislava futballistája, Juraj Kucka, aki megharapta az ellenfél játékosát, Nego Ekofót a Hesperange elleni Bajnokok Ligája-selejtezőben.

A szlovák válogatott játékos a vendég csapat 12-es számú játékosát, Nego Ekofot oldalába harapott bele egy ütközés után, aminek következtében mindketten a földre estek. 

Kucka egyébként sikeres pályafutást tudhat maga mögött, karrierje legszebb éveiben az olasz AC Milan játékosa is volt. Rutinos játékosként 2022-ben tért vissza hazájába a Slovan Bratislava-hoz, ahol azóta is futballozik. A 36 éves játékos ezen a meccsen, azonban nem mutatott túl jó példát a fiataloknak.

Nem Kucka az egyetlen, aki egy focimeccsen harapáshoz folyamodott. A „harapások nagymestere”, Luis Suárez, aki a 2014-es világbajnokság Olaszország elleni meccsén 0-0-ás állásnál megharapta Giorgio Chiellinit. Suárezt a meccsen nem büntették, sőt, ezután nem sokkal az uruguayiak megszerezték a győztes gólt, amivel továbbjutottak a csoportból, Olaszország pedig kiesett. Az eset után a nemzetközi szövetség utólag négy hónapra és kilenc válogatott meccsre eltiltotta Suárezt.

Kuckának azért még sokat kell tennie, hogy egy lapon lehessen említeni Suárezzel, ugyanis az uruguayi játékost 2013-ban is tíz mérkőzésre tiltották el az angol Premier League-ben, mert megharapta a chelsea-s Braniszlav Ivanovicsot. Amikor még az Ajaxban játszott, akkor pedig Otman Bakkal vállába harapott, ezért hét meccsre meszelték el.

(Borítókép: Juraj Kucka. Fotó: DeFodi Images/Getty)