Eddig is tudtuk, hogy a portugál sztárjátékos hazája gyönyörű, azonban nemrég a Travel+Leisure összeállítása hivatalosan is megerősítette mindezt.

Travel+Leisure utazási magazin az olvasóit kérte meg, hogy szavazzák meg, hogy melyik európai sziget a legcsodálatosabb. A szempontok között szerepelt az ár-érték arány, a természeti látnivalók és a helyiek vendégszeretete.

A szavazás győztese végül a portugáliai Madeira lett.

A top 10 egyébként így fest:

  1. Madeira, Portugália
  2. Skye és a Hebridák, Skócia
  3. Párosz, Görögország
  4. Azori-szigetek, Portugália
  5. Rodosz és a Dodekanészosz, Görögország
  6. Hvar és a dalmát szigetek, Horvátország
  7. Szicília, Olaszország
  8. Szantorini, Görögország
  9. Ciprus, és Milos, Görögország
  10. Kréta, Görögország

Madeira, az örök tavasz szigete

Madeira a vulkáni eredetű Madeira-szigetek legnagyobbika az Atlanti-óceánban, Lisszabontól 978 km-re. Geológiailag az Afrikai lemezen fekszik, de Porto Santóval együtt politikailag és kulturálisan Európához tartozik, mint Portugália autonóm régiója. Ezt a kis földdarabot az örök tavasz szigetének is szokták hívni. A természet szinte egész évben zöld és buja. Madeira éghajlata ebből kifolyólag nagyon kellemes: a tél nem hideg, a nyár pedig nem túl forró.

Cristiano Ronaldo a szigeten született valaha volt leghíresebb ember, ezért nem csoda, hogy egy teljes múzeumot szenteltek neki. Ezt is érdemes meglátogatni, ha ide utazunk nyaralni!

(Borítókép: Madeira. Fotó: miroslav_1/Getty)