A cseh teniszező történelmet írt a tunéziai Ons Jabeur legyőzésével.

A cseh Markéta Vondrousová nyerte a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyét. A szombati döntőben két szettben legyőzte a tunéziai Ons Jabeurt, amivel megszerezte pályafutása első Grand Slam- trófeáját.

„Füvön korábban nem játszottam jól.

Ez volt a leglehetetlenebb Grand Slam-torna a számomra, így amikor idejöttünk csak annyi volt a célom, hogy megpróbáljak néhány meccset nyerni. Őrölet, ami történt”

– nyilatkozta a meccs után a HuffPost szerint.

A 24 éves balkezes játékos történelmet írt azzal, hogy ő lett az első női nem kiemelt bajnoka Wimbledonnak, a története azonban még ennél is hihetetlenebb.

Markéta Vondrousová tavaly is járt Angliában a wimbledoni Grand Slam idején, de nem állt pályára. A cseh teniszező akkor egyáltalán nem tudott játszani, ugyanis műteni kellett a bal csuklóját, így gipszel a kezén tűnt fel a wimbledoni lelátókon.

A játékos elmondta, hogy akkor azért utazott el a szigetországba nővérével, hogy Londonban nézelődjenek és szurkoljanak egy barátjuknak, aki versenyzett Wimbledonban.

Akkor a Markéta Vondrousová a 99. helyen zárta a szezont összesítésben. Most megszerezte első Grand Slam-trófeáját.

Korábban egy nem kiemelt női játékos jutott el a wimbledoni döntőig, Billie Jean King. A tenisz legenda 1963-ban végül elveszítette a döntőt.

King a lelátón ült a szombati döntőben, majd a mérkőzés után üdvözölte a fiatal bajnokot.

„Az első nem kiemelt valaha. Imádom” – mondta az egykori csillag Vondrousovának.

(HuffPost)

(Borítókép: Marketa Vondrousova; fotó: GettyImages)