Egy viharban megrongálódott a hajója, majd a kutyájával két hónapon át hánykolódott a nyílt óceánon egy ausztrál tengerész. Az 51 éves férfi és a házi kedvence is túlélte a váratlan kalandot.

Két hónapig hánykolódott a Csendes-óceánon az 51 éves Tim Shaddock. A Sydney-ben élő férfi áprilisban indult hajóútra Bella nevű kutyájával a mexikói La Paz városából az onnan 6 ezer kilométerre fekvő Francia Polinéziába. Az indulása után néhány héttel hatalmas viharba került, amely teljesen tönkretette a hajó elektromos berendezéseit. A meghibásodások következtében a vízi jármű hánykódni kezdett az óceán északi részén.

Shaddock nem kevesebb, mint két hónapot töltött a nyílt vízen a kutyájával. Ez idő alatt nyers halat fogyasztottak és esővízen éltek.

„Nagyon nehéz megpróbáltatásokon mentem keresztül. Most csak pihenésre és némi jó ételre van szükségem, mert hosszú ideig egyedül voltam a tengeren. Ezt leszámítva nagyon jól szolgál az egészségem” – fogalmazott a hajós egy videófelvételen, amelyet az ausztrál 9News hírportál mutatott be.

A férfit és kedvencét a múlt héten vette fel egy halászhajó, miután egy helikopter kiszúrta őket a vízen. Bár az eltelt időszakban rengeteget fogyott és a szakálla is jó hosszúra nőtt, a halászhajó fedélzeten tartózkodó orvos elmondása szerint Shaddock állapota stabil. Szerencsére vele volt a horgászfelszerelése, a nap elől pedig a hajó ponyvája alá tudtak behúzódni Bellával. A férfi és a kutyája jelenleg Mexikó felé tart, ahol részletesebben is kivizsgálják őket és szükséges esetén további kezeléseket kapnak.

(Borítókép: Egy férfi a kutyájával egy csónakban. Illusztráció: Getty Images)