Kiadták az előrejelzéseket a két várva várt film nyitó hévégéjére vonatkozóan.

Közel kétszer akkora bevételre számíthat a Barbie az első hévégén.

A mostani hétvégén startol a mozikban az idei év két legjobban várt filmje, az Oppenheimer és a Barbie. A rivalizálás már akkor megkezdődött, amikor kiderült, hogy ugyanakkor kezdik meg a két alkotás vetítését és ez kitartott az elmúlt hetek alatt is, amíg a színészek reklámozták a filmeket. Sokan azt gondolják, hogy a rivalizálás a pénztáraknál fog eldőlni. A két stúdió nemrég elárulta, hogy mennyit vár a nyitó hétvégétől.

A Variety szerint a szakértők azzal számolnak, hogy a Barbie 4200 amerikai moziban összesen 95-110 millió dollár (több mint 31 milliárd forint) között fog termelni.

A Warner Bros. ennél kevesebbre tippel, ők „csak” 75 millió dollárt, azaz nagyjából 25 milliárd forintot várnak a filmjüktől, míg a mozik ennél jóval nagyobb bevételre számítanak, pontosabban 140 millió dollárra, azaz nagyjából 46 milliárd forintra. A film teljes költsége 145 millió forint volt, amit a bevétel az előrejelzések alapján hamar meg fog ugrani.

Christopher Nolan filmjétől nem várnak ilyen hatalmas kasszasikert, igaz a film 45 millió dollárral kevesebbe is került, mint a Barbie. Az Oppenheimert 3600 moziban vetítik az USA-ban a hétvégén. A szakértők összesen 50 millió dollár, azaz 16 milliárd forint bevételre számítanak.

A pontos adatokat természetesen csak a hétvége után ismerjük meg. Ami biztos, hogy a mozik már jelezték: több mint 40 ezer ember már előre megvette a jegyét mind a két filmre.

(Variety)

(Borítókép: Margot Robbie. Fotó: Getty Images)