Túlzott magabiztossággal álltak hozzá a mérkőzéshez zöld-fehér oldalon.

A Ferencvárosi TC tegnap kiesett a Bajnokok Ligájából, miután hazai pályán 3-0-ás vereséget szenvedett a feröeri Kí Klaksvíkkal szemben. 

A mérkőzés több szempontból is hatalmas blama a Fradinak. A feröeri csapat jóval alacsonyabban jegyzett, és kisebb költségvetéssel dolgozik, mint a magyar bajnok. Ezzel összhangban a zöld-fehérek Facebook-oldalán a mérkőzés előtt kikerült egy olyan bejegyzés, amely már elkönyvelte, hogy az FTC következő ellenfele a svéd bajnok lesz, miután a csapat biztosan kiveri a Kí Klaksví csapatát. 

A kissé nagyképű poszt utólag hatalmas figyelmet kapott, és kommentelők sora kezdte el cikizni a Fradit a kommentszekcióban. 

„Az ilyen kijelentések után nagyon kínos, amikor a dolgok mégsem jönnek össze. Szerencsétlen bejegyzés, az ojojojj jut eszembe róla. Tisztelet, szerénység, alázat! Hajrá Fradi!” – írta egy FTC szimpatizáns de van, aki csak ennyit írt:

Bravó! Nagyképűek! 

Mindenesetre a történelminek tekinthető vereségnek már meg is lett a vezéráldozata: Kubatov Gábor klubelnök a csapat orosz edzőjével történő egyeztetés után úgy döntött, hogy a klub más szakemberrel folytatja a munkát – vagyis Csercseszovot nemes egyszerűséggel kirúgták. 

A mérkőzés előtt pedig még semmi nem utalt arra, hogy nem örömünnep lesz a Groupama Arénában. Az ünnepélyes kezdőrúgást a Nemzet Színésze-díjjal kitüntetett legenda, Bodrogi Gyula végezte el, és sok korábbi Fradi-legenda is a helyszínen tekintette meg a találkozót. Utóbbiak a mérkőzés után, azonban igencsak lesújtóan vélekedtek a látottakról

A Fradi a kiesés után az UEFA Konferencia Ligában folytathatja európai szereplését, ahol az ír Shamrock Rovers csapatát kell felülmúlniuk a továbbjutáshoz. 

(Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov az FTC volt edzője. Fotó: Szirtes László/Getty)