A legtöbb sport egészséges, kalóriákat éget el, kiegyensúlyozza az emberi testet, elősegíti az emésztést, a szervezet működését. És van a hot dog evés is.

A leghíresebb hot dog evő verseny az USA-ban rendezik, a neve Nathan hot dog evő versenye. Nathanék megmérettetése igencsak szigorú feltételekhez kötött: indulhat a címvédő, a területi selejtezők győztesei, a legmagasabb hot dog-átlaggal rendelkező, de selejtezőt nem nyerő versenyzők, illetve az evőverseny-szövetség, az MLE (Major League Eating) által kijelöltek.

Az össznépi hotdogozást évente rendezik, az amerikai függetlenség napján, július 4-én

A legutóbbi győztes Joey Chestnut 10 perc alatt 62 hot dogot evett meg, ezzel mindenkit maga mögé utasított.

Chestnut 2005-ben kezdett versenyezni, és azóta 17 alkalomból 16-szor nyert, 2015 óta pedig egyszer sem veszített. Legjobb teljesítményét két évvel ezelőtt érte el, amikor 76 hot dogot fogyasztott el.

Így kezdődött...

A verseny története 1916-ban kezdődött, amikor négy bevándorló Nathan Coney Island-i étterme mellett szervezett magának közös virsliburkolást, majd évről évre egyre nőtt az érdeklődés, és a résztvevők száma. 1972-től hívják hivatalosan is Nathan's hot-dog eating contestnek az eseményt.

(Borítókép: Egy férfi hot dogot eszik. Illusztráció: LightFieldStudios/Getty)