A sztrájkoló WGA és SAG-AFTRA tagok azt gyanítják, hogy a Universal Studio a Los Angeles-i hőhullámot megelőzően levágta a fák lombjait, hogy így nehezítsék meg a tüntetők életét.

Elképesztő hőség tombol Los Angelesben az írók és színészek tüntetéseinek egyik helyszínén, így nincs könnyű dolga az egész nap kint ácsorgó és sétálgató sztrájkolóknak.

A tüntetés egyik helyszíne a Universal Stuidos területe előtti útszakaszon van, ahol eddig könnyítette a sztrájkolók életét, hogy a stúdió fáinak árnyékába húzódhattak a tűző nap elől. Egyik reggelre azonban váratlan lépésre szánta el magát a Universal.

A tüntetés által érintett útszakaszon oly módon vágták vissza a fákat, hogy az árnyat adó lombkoronájukból szinte semmi sem maradt. A stúdiót a közösségi oldalakon azzal vádolták meg, hogy direkt próbálják ilyen módon ellehetetleníteni a tüntetőket, szándékosan okoznak kellemetlenséget, sőt rosszullétet a protestálóknak. A fák megkopasztásáról több kép is kering a Twitteren.

Az NBC Universal a Deadline-nak küldött közleményében elismerte, hogy a fák megkopasztása nehézségek elé állítják a tüntetőket, azonban nem szándékosan tették. A stúdió arra hivatkozik, hogy most volt esedékes a szokásos évi metszés, ami korábban is mindig nyárra esett.

Hozzátették, hogy tisztelik a tüntetőket és dolgoznak azon, hogy valamilyen módon árnyékot tudjanak adni a sztrájkolóknak.

(Deadline)

(Borítókép: Tüntetők a Universal Studio előtt. Fotó: Getty Images)