A színész és a kézilabdázó a Hősök Tere Szurkolói Klub hajójáról segítettek felfrissülni a versenyzőknek.

Vasárnap több mint 11 ezren vágtak neki a 32. Balaton átúszásnak, hogy teljesítsék a tóátúszás 5,2 vagy éppen 2,6 km-es távját.

A rendezvényen, ahogyan az idén az országban rendezett jelentősebb tömegsport események majd mindegyikén jelen volt az atlétikai világbajnokság Hősök Tere Szurkolói Klubja, melynek célja a vb és a sportos életmód népszerűsítése. A klub kedvezményes jegyvásárlási lehetőséggel díjazta azokat, akik a mozgást választották a hétvégén.

A klub szárazföldi kitelepüléssel és a nyílt vízen frissítő és pihenőpontként szolgáló hajóval is jelen volt. Az utóbbi fedélzetén találkozhattak a részvevők Tápai Szabinával és Nyári Diával, akik aktívan segítették, hogy az itt megpihenő úszók újult erővel folytathassák a táv teljesítését.

„Sokadik alkalommal és nagy örömmel veszek részt abban a kezdeményezésben, ami díjazza a sportos életmódot követőket és hozzásegíti őket ahhoz, hogy ott lehessenek augusztusban a Nemzeti Atlétikai Központban nézőként. Számomra a nyár csúcspontja lesz a budapesti atlétikai vb, a nyitónap pedig kihagyhatatlan: életre szóló élmény lesz, ahogyan elindul a 9 napos sport ünnep, Magyarország eddigi legnagyobb sporteseménye” – nyilatkozta Nyári Dia.

A színész által említett nyitónapon, augusztus 19-én meglepetés sztárfellépők, ajándékok és három szuperdöntő várja majd az érdeklődőket. Többek között az első nap fog versenyezni Halász Bence, világbajnoki bronzérmes kalapácsvető, a világbajnokság egyik nagy esélyese is.

Sportolóként tudom, hogy milyen plusz energiát képes adni a hazai közönség támogatása.

Másodpercek, centiméterek, dobogós helyezések múlhatnak azon, hogyan és mennyien segítjük a sportolóinkat a lelátóról. Én biztosan ott leszek!” – fogalmazott Tápai Szabina.

Jegyek korlátozott számban továbbra is elérhetők az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon.

(Borítókép: Nyári Dia és Tápai Szabina. Fotó: Budapest 2023 NZrt.)