Greta Gerwig megdöntötte a női rendező által szerzett bevételi rekordot a nyitóhétvégén, miután a Barbie történelmi, 155 millió dolláros, azaz nagyjából 52 milliárd forintos bevételt produkált az Egyesült Államokban.

Greta Gerwig Barbie című filmje lett a nyitóhétvégéjén legnagyobb bevételt generáló film, amit nő rendezett, maga mögé utasítva a Patty Jenkins által jegyzett Wonder Woman-t. Sőt, a Barbie az egész 2023-as év legerősebb nyitányát produkálta az 52 milliárd forintos bevétellel, megelőzve az áprilisban 146,4 millió dollárral, azaz 50 milliárd forinttal nyitó Super Mario Bros: A filmet.

A koronavírus-világjárvány vége óta még egy film sem generált ekkora bevételt a premierjén.

A Huffpost szerint felmérések azt mutatják, hogy a Barbie-ra jegyet váltók 40 százaléka 25 év alatti volt és 70 százalékuk nő.

Természetesen Cristhopher Nolan Oppenheimere sem maradt le túlságosan. A filmtől előzetesen 50 millió dolláros nyitóhétvégét vártak, de az alkotás ezt bőven megugrotta és végül 80 millióval, azaz 27 milliárd forinttal zárt.

A felmérések azt mutatják, hogy a jegyet váltók 62 százaléka férfi és 63 százalékuk 25 év felett van.

Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy – amennyiben minden jelenleg rendelkezésre álló statisztika pontos – ez lesz minden idők negyedik legnagyobb bevételével rendelkező hétvégéje, több mint 300 dolláros összesítéssel.

A Barbie és az Oppenheimer közös indulásának csak egyetlen vesztese volt, az új Mission: Impossible. A Leszámolás nézettsége 64 százalékkal esett vissza a nyitóhétégéhez képest.

(Huffpost)

(Borítókép: Ryan Gosling és Margot Robbie. Fotó: Getty Images)