Egy hosszabb kiruccanásra hajlamosak vagyunk számos olyan holmit elpakolni, amelyekre végül egyáltalán nem lesz szükségünk. Cikkünkben összesen hat olyan dolgot mutatunk, amelyek közül ön is biztos jó néhányat a bőröndjébe rejtett korábban azt gondolván, hogy a vakáció idején majd a hasznukat veszi, ám végül érintetlenül kerültek haza.

Könyv

A legkézenfekvőbb tárgynak tűnik egy hosszú nyaralás alkalmával, hiszen olvashat a repülőn, olvashat a strandon, sőt lefekvés előtt is átnyálazhatja a legizgalmasabb részeit annak a kötetnek, amelyet már legalább egy éve el szeretne olvasni, ám még egyszer sem akadt ideje arra, hogy a bevezetőnél tovább jusson.

Eláruljuk, a nyaraláskor sem akad majd, hiszen annyi új inger és élmény várja idegen környezetben, hogy hazafelé már csak azt fogja bánni, hogy a könyv helyén valamilyen szuvenír is elfért volna. Olvasás helyett pedig inkább a letöltött Netflix-sorozatokat fogja nézni a repülőn...

Fürdőruhák sokasága

Bár a férfiak kevésbé, a nők annál inkább hajlamosak arra, hogy többféle fürdőruhát pakoljanak maguknak. Ha teheti, beszélje le a párját arról, hogy három-négy különböző bikinit csomagoljon, mert azok is csak a helyet foglalják. Bőven elég két szettet elpakolni, ha ugyanis az első vizes marad, így is lesz egy pót. Ennyi bőven elég.

Túl sok gyógyszer

Bár néhány alap gyógyászati készítményt minden alkalommal érdemes magával vinnie utazáskor, a fél gyógyszertárat felesleg bepakolni, nagy valószínűséggel ugyanis a pirulák többségére nem lesz szüksége. Ha mégis valamilyen váratlan gond adódna, mindenhol található gyógyszertár, így a specifikus készítményeket szükség esetén helyben is meg tudja vásárolni. Ha pedig kötött utasbiztosítást, az orvosi ellátáskor is kaphat gyógyszert, illetve vényt.

Értékes csecsebecsék

A rendkívül értékes, az ön számára pótolhatatlan értékeit sose vigye magával a nyaralásra! Ezeket a tárgyakat könnyen elveszítheti, ha pedig átszállással érkezik meg az úti céljára, a csomagjai is elkeveredhetnek a csatlakozás során. Egy ilyen incidens az egész vakációt tönkreteheti, így jobb inkább megelőzni a bajt.

Folyékony termékek

A legtöbb szálláson szappan, sampon és tusfürdő is található, ám ha mindenképpen sajátot használna, érdemes kisebb kiszereléseket magával vinnie, amelyek a repülőgépre felvihető kézipoggyászban is elférnek.

Az ok, amiért a legtöbben mégis megbánják, hogy ezeket a termékeket magukkal viszik, a nem elég biztonságos tárolás. Sok esetben egy rosszul lecsukott kupak miatt a tusfürdő jelentős része a táskában landolhat...

Hajszárító

Ha hotelben vagy felszerelt apartmanban száll meg, nagy valószínűséggel hajszárító is lesz a fürdőszobában, de ezt egyszerűen leellenőrizheti a szálláshoz tartozó szolgáltatások listáján. Ha  feltüntetik a hajszárítót, nem érdemes sajátot vinni, hiszen csak feleslegesen foglalja a helyet. Kivételt képez persze, ha ragaszkodik a saját hajszárítójához, mert annak a működését, erősségét szokta meg a frizurája megformázásakor.

(Bien)

(Borítókép: Bőröndön álló férfi. Illusztráció: Getty Images)