A szaúdi labdarúgó-bajnokságban szereplő al-Hilal elképesztő ajánlatot tett a Paris Saint-Germain csapatának Mbappé-ért.

Az al-Hilal 300 millió eurót (113 milliárd forint) ajánlott a Paris Saint-Germain csapatának Kylian Mbappé játékjogáért. A francia rekordbajnok a hírek szerint rá is bólintott az ajánlatra, ugyanis mostanra belátták: nem tudják megtartani a 24 éves futballistát.

A PSG és Mbappé kapcsolata azután romlott meg, hogy a játékos felfedte a terveit a következő szezonra. Egy nyilatkozatban kifejtette, hogy tervei szerint a mostani szezont még a PSG-nél tölti, viszont jövőre ingyen távozik a Real Madridhoz. A párizsiak ezt nem fogadták túl lelkesen, mivel semmiképpen sem szeretnél ingyen elengedni legértékesebb játékosukat. 

A múlt héten még egy levél is kiszivárgott, amelyben felszólítják a csatárt, hogy mindössze két lehetősége van a nyáron: szerződést hosszabbít, vagy még idén átigazol egy másik csapatba. 

Nos, jelenleg úgy tűnik, hogy egy harmadik opció is felsejlett a horizonton: Mbappé-ért bejelentkeztek Szaúd-Arábiából. A PSG már el is fogadta az al-Hilal 300 millió eurós ajánlatát, így már csak a játékossal kéne megegyezni, ez viszont nem ígérkezik könnyűnek. Mbappé ugyanis nem szeretne eltávolodni az európai labdarúgástól, még akkor sem, ha a hírek szerint mindössze egy éves szerződést kéne aláírnia, amiért ráadásul 700 millió eurót (265 milliárd forint) kapna, amivel a legjobban kereső játékos lenne a világon. 

A PSG azonban nem tágít: el szeretné adni Mbappét. A franciák vezetősége könnyen lehet, hogy drasztikus lépésre szánja el magát, és az egész szezonra a kispadra száműzik Mbappét, ha nem fogadja el a szaúdi ajánlatot. A csatár így nagyon nehéz helyzetbe kerülne, ugyanis egy teljes szezon alatt nem játszhatna, ami bizonyára hátrányosan érintené a karrierjét. 

(Borítókép: Kylian Mbappé. Fotó: Tim Clayton - Corbis/Getty)