Az előző spanyol labdarúgó-bajnokságban még a Sevillában játszott, azt megelőzően pedig kilenc évadon át volt a Real Madrid játékosa: Francisco Román Alarcón Suárez, becenevén Isco most új csapathoz igazolt.

Új csapathoz igazolt a Real Madrid korábbi klasszisa, a tavaly december óta klub nélkül tengődő Isco. A 31 éves középpályás az eddigi legnagyobb sikereit a madridiakkal érte el: ötször nyert Bajnokok Ligáját és háromszor spanyol bajnokságot. Korábban a Málagában futballozott, előtte a Valenciában játszott. Legutoljára a Sevilla színeiben lépett pályára, ám tavaly decemberben elköszönt a csapattól. Januárban egy ideig úgy tűnt, hogy az Union Berlin igazolja le, de nem sikerült megegyezniük.

A focista új csapatába való érkezését maga a klub, a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Real Betis jelentette be a hivatalos honlapján.

A klub szellemes módját választotta a közösségi médiában való bejelentésnek: a Trónok harca utolsó évadának egy ikonikus jelenetét tették közzé, amikor A vörös asszony feltámasztja Havas Jont. A feltámadás pillanatát átvágták és Iscót tették Jon helyére, ezzel utalva arra, hogy kilenc hónap kihagyás után végre visszatér a pályára a futballista.

"A Real Betis Balompié Őrségnek ajánlom életemet és becsületemet a mai éjszakára és minden éjszakára, amely ezután következik” – írták a videó mellé.

Francisco Román Alarcón Suáreztől ígéretes teljesítményt várhatunk az új csapatában, tekintve korábbi sikereit a Real Madridnál, illetve a spanyol válogatottban, ahol eddig összesen 38-szor lépett pályára és 12 gólt szerzett.

(Borítókép: Isco. Fotó: Getty Images)