Új sebességváltót kapott a holland vb-címvédő, ami miatt büntetést szabtak ki rá a Belga Nagydíjra.

A Red Bull a pénteki sprintfutam előtt közölte, hogy Max Verstappen új sebességváltóval vág neki a következő versenyhétvégének. A Formula–1 szabályai szerint azonban egy szezon alatt, csak négyszer lehet büntetlenül váltót cserélni az autókban, a holland RB19-esében azonban ez már az ötödik egység lesz.

Emiatt a vb-címvédő öt hellyel hátrébb kerül a rajtrácson a vasárnapi Belga Nagydíjon

– írta meg az Autosport.

Fontos, hogy a sprintfutamot a büntetés nem érinti, ez viszont azt jelenti, hogy Verstappen semmiképpen sem indulhat majd első helyről Spában.

Nem hozott azonban rossz döntést ezzel a Red Bull, ugyanis a belga pályán sok előzési lehetőség nyílik, különösen egy olyan autóval, mint ami az idei szezonban Verstappen alatt van. A Red Bull teljesen kiemelkedik a mezőnyből, sorozatban 12 futamgyőzelemnél tartanak, így valószínűleg Verstappen a büntetés ellenére is versenyben lesz az első helyért.

Érdekes, hogy Verstappen tavaly is büntetést kapott Spában, akkor a 14. helyen állt rajthoz, ennek ellenére akkor diadalmaskodni tudott és valószínűleg most sem érné be a második hellyel a holland. Az esélyeket azonban egy kicsit megboríthatja a tény, hogy esős futamra lehet számítani vasárnap.

(Borítókép: Max Verstappen. Fotó: Getty Images)