Királyként tekintenek rá és nevelik négy gyermekét: Mazayah Andrews összesen három nővel él együtt, akik mostanra mind megajándékozták őt gyermekkel. Jelenleg nyolcan alkotnak egy nagy családot.

Nem Dél-Afrika, nem Egyiptom, sőt egyetlen más olyan hely sem, ahol a poligámia legális lenne: a 38 éves Mazayah Andrews Miamiban teremtett magának többnejű családot, még ha nem is törvényes keretek között. A 30 esztendős Stephanie Almonte-val 2014-ben találkozott először, majd két évvel később monogám párkapcsolatba kezdtek. Stephanie idővel teherbe esett, ám még a várandóssága idején szakítottak egymással 2018-ban. A férfi ekkor összejött a jelenleg szintén 30 éves Rosa Zelayával. Stephanie a kisbaba kedvéért helyre akarta hozni a kapcsolatukat, ám a férfi egy elsőre megdöbbentő ötlettel állt elő.

„Mazayah és Rosa kapcsolata tele volt hullámvölgyekkel, már a végéhez közeledett” – kezdte Stephanie. „Én mindeközben terhes voltam a közös gyerekünkkel és próbáltam helyrehozni a kettőnk közötti köteléket. Egy nap találkoztunk és beszélgettünk Mazayah-val, amikor felvetette a poligám kapcsolat ötletét, hiszen Rosa és én is szerettük, mindketten vele akartunk lenni. Úgy gondolta, jó ötlet lenne megpróbálni, hogy mind együtt legyünk. Miután biszexuális vagyok, adtunk neki egy esélyt. Egy nap elvitt magukhoz és bemutatta Rosát, aki egyből megtetszett nekem. Mind nagyon jól kijöttünk egymással, azóta együtt vagyunk” – magyarázta az édesanya. Mazayahnak végül ez sem volt elég, hármasukhoz az idei évben csatlakozott a 23 éves Dezaray.

Májusban vált a családunk részévé. Nagyszerű vérfrissítése volt a kapcsolatunknak

– mondta Dezaray érkezéséről Stephanie, aki mindkét nőre amolyan „testvérfeleségként” tekint, Mazayahra pedig mindhárman egyfajta királyként. Saját bevallásuk szerint egymás feltétel nélküli szeretetét és támogatását élvezik, szemben azokkal a monogám nőkkel, akik sokkal hajlamosabbak a féltékenységre.

„Testvérfeleségnek lenni egyszerűen nagyszerű. Kapsz magad mellé egy életre szóló barátot, aki segíteni tud abban, amiben te kevésbé vagy jártas és fordítva. Segítünk egymásnak nevelni a gyermekeinket és tanulunk egymástól. Együtt dolgozunk azért, hogy tökéletesítsük az életünket, nemcsak önmagunkért, hanem a királyunkért is. A nők mindig hajlamosak féltékenykedni egymásra és ok nélkül gyűlölni a másikat, miközben taníthatjuk és segíthetjük egymást, és együtt növekedhetünk” – fejtette ki véleményét Stephanie. Mindennek az egyik nagyon sarkalatos pontja a több forrásból származó bevételük. Mazayah több vállalkozást is vezet, beleértve a Vakarui Paris nevű ruházati márkát és a Fun Rentals 305 néven futó hajó- és autóbérlési vállalkozást, amelynek menedzselésében Stephanie segít neki. Mindeközben Rosa egy dohánybolt, Dezaray pedig egy saját manikűr szalon nyitásán dolgozik.

„Az emberek hatalmas félreértésben vannak, a legtöbben ugyanis azt hiszik, hogy mindez csupán a szexről szól, pedig valójában sokkal többről. Kötelékekről, barátságról, összekapcsolódásról és egy jövőről, amelyet közösen építünk. Együtt dolgozunk azért, hogy jobb jövőt teremtsünk a gyerekeinknek. Mindezt egységben, több szeretettel és elfogadással” – mondta Stephanie Almonte, akinek gyermeke kifejezetten élvezi, hogy együtt játszhat a féltestvéreivel. Mindeközben az édesanyja örül annak, hogy sokkal többen tudják egyszerre a kicsik gondját viselni.

„Sokan vannak, akik egyedül nevelik a gyermekeiket, ami nagyon nehéz lehet. Áldásként élem meg, hogy lehetőségem van más nők között nevelni az enyémet és a többiekét. A gyerekek így több szülőjüktől is tanulhatnak, többen gondoskodnak róluk és játszanak velük, valamint sokkal több szórakozásban van részük, hiszen mindnyájunk más-más személyiséggel rendelkezik és másképpen látunk dolgokat. Ha visszatekintek az elmúlt évekre, semmit sem bánok, hiszen ez a poligám kapcsolat végtelen szeretetet adott nekem. Mind alig várjuk, hogy lássuk, mit tartogat még a jövő az egyre növekvő családunk számára.”

(Borítókép: Mazayah Andrews, Stephanie Almonte, Rosa Zelaya, Dezaray Carrera és gyerekeik. Fotó: Northfoto)