A magyar focista átigazolása miatt súlyos milliárdokat vagy egy már biztosnak vélt sztárigazolást bukhat az angol címvédő.

A Liverpool csapata a tavaly csak az ötödik helyen végzett a Premier League-ben, ezért komoly pénzeket mozgattak meg, hogy a következő szezonban fel tudják venni a versenyt a címvédő Manchester Cityvel.

Azt még nem lehet tudni, hogy Alexis Mac Allister és Szoboszlai Dominik szerződtetésével a pályán meg tudják-e nehezíteni a címvédő dolgát, de az már biztosnak látszik, hogy a pályán kívül sikerült keresztbe tenniük a Manchester Citynek.

Az Égszínkékek menedzsere, Pep Guardiola egyértelművé tette, hogy szeretné megszerezni Szoboszlai egykori csapattársát, Josko Gvardiolt a védelem baloldalára. A lipcseiek edzőjének, Marco Rose-nak is érdeke lenne, hogy minél hamarabb kiderüljön, hogy a csapat egyik legnagyobb sztárja marad-e vagy sem, ennek ellenére egyelőre nem tudni mi lesz a játékos sorsa, ugyanis a pénzügyi szempontok felülírják a szakmai nézeteket.

Míg Szoboszlait a szerződésébe foglalt záradék határideje előtti órákban 70 millió euróért (27 milliárd forint) villámgyorsan kivásárolta a Liverpool, addig a City alkudni próbál a 21 éves védőért fizetendő összegből. A megállapodásban azonban szerepet játszik a magyar játékos eladása is.

Az RB Leipzig idén már 150 millió eurót, azaz nagyjából 58 milliárd forintot zsebelt be játékoseladásokból, ennek közel felét Szoboszlai átigazolásából származik. Bár a távozók potlására költött a német klub, de a jelentős bevételeknek köszönhetően nincs rákényszerülve Gvardiol eladására.

A védőt a lipcsei csapat csak 100 millió euróért, azaz nagyjából 38 milliárd forintért lenne elengedni és a játékos angliai teljesítménye alapján még plusz pénzeket is várnának a Citytől. A manchesteriek egyelőre azonban csak 90 millió eurót akarnak fizetni és a bónuszok feltételeivel sem értenek egyet.

„Nagyon megleptek minket azok a hírek, melyek szerint már orvosi vizsgálatra várták Joskót az angolok. Itt van velünk, nagyon profi a hozzáállása, rendkívül motiváltan készül. Szerintem tetszik neki, amit építünk itt. Más kérdés, hogy a Manchester City jelezte, akarja őt, és igen, Josko pedig elmondta, hogy el tudja képzelni a dolgot.

De a tárgyalások során még nagyon, nagyon távol vannak az elképzelések. Közelében sem vagyunk a megállapodásnak”

– nyilatkozta az RB Live-nak a lipcseiek sportigazgatója, Max Eberl.

„Szoboszlai Dominik átigazolása a Liverpoolhoz mindannyiunkat meglepett, ugyanakkor megadta nekünk a szükséges anyagi biztonságot és nyugalmat.

Tehát már nincs szükségünk a Josko eladásából származó pénzre, nagyon nyugodtak lehetünk a helyzetével kapcsolatban.

Annak örülnénk a legjobban, ha maradna” – emelte ki a szakember.

(RB Live)

(Borítókép: Szoboszlai Dominik. Fotó: Getty Images)