Mariaan Strauss, a 25 éves anya, terhessége során megtudta, hogy gyermeke karok nélkül fog születni. Az orvosok azt javasolták, hogy szakítsa meg a terhességet, de ő ezt nem fogadta el. A kisfiú, Hendré, a család számára a legnagyobb ajándék lett, és boldogságot hozott az életükbe.

A megdöbbentő diagnózis

Mariaan Strauss és 26 éves férje, Hendrik, nagy lelkesedéssel várták első gyermeküket. A 13. héten azonban szívszorító hírt kaptak: a baba karok nélkül fejlődött. Az orvosok a terhesség megszakítását javasolták, de a pár ezt nem tudta elfogadni.

A döntés és a küzdelem

Mariaan kifejezte aggodalmát, mondván:

A társadalom kegyetlen...

Gondoltam: „Elfogadják-e valaha is a gyermekünket?". Az egyik orvos azt mondta neki:

Egoista vagy, ha nem hajtasz végre abortuszt.

Gondolj a gyermekre. Soha nem lesz normális élete." A pár azonban elszánt volt, és úgy döntött, hogy szeretettel fogadják a gyermeket.

A születés és a kezdeti nehézségek

2022 júniusában Mariaan megszülte fiát, Hendrét. A születés után több hónapba telt, mire teljesen meggyőződött döntése helyességéről. Hendré további komplikációkkal született, így állandó gondozásra szorult. A család azonban kitartott, és a fiú tökéletesen fejlődött.

A gyermek fejlődése és a szülők öröme

A szülők aggodalmai elszálltak, amikor Hendré 3 hónapos korában elérte azt a fejlődési szakaszt, hogy önállóan elkezdett mozogni. A büszke szülők úgy döntöttek, hogy a protézis ötletét későbbre halasztják, és hangsúlyozzák, hogy minden gyermek egyedi, és megérdemli az életet.

Más családok hasonló úton

Mariaan nem az egyetlen, aki hasonló helyzetbe került. Egy másik anya, Jennisan, szintén arról értesült, hogy gyermeke rendellenességgel fog születni, de ő és férje más megoldást választottak, és saját útjukat járják.

Forrás: Il Lato Positivo

(Borítókép: Mariaan Strauss a végtag nélkül született gyermekével. Fotó: Northfoto)