A közösségi médiában kutatta fel, majd az esküvőjén találkozott először a biológiai anyjával egy 30 éves nő. A boldog ara nem is kívánhatott volna szebbet a nagy napra.

Nem tudta, hogy ki az apa, ezért titokban tartotta a terhességét, majd 20 éves korában a szülést követően egyből örökbe adta a lányát, mert úgy hitte, nem tud számára minőségi életet biztosítani: a borászként dolgozó Joanne Wojdula 1992-ben, Floridában adott életet Jenny-nek, akit a Bergmann-család fogadott örökbe. Az adaptációból a család sosem csinált titkot, sőt amikor Jenny 10 éves lett, az örökbefogadó szülei odaadták neki a levelet, amelyet az édesanyja írt neki. A lány a levélben látta először a biológiai anyjának a nevét, később, 15 éves korában így kutatta fel őt a Facebookon.

Bár szinte egyből meg is találta, túlságosan félt, hogy írjon is neki, egészen 20 éves koráig.

Amikor végre rászánta magát, nem jött válasz, így megkereste a nő 27 éves lányát, Nicole-t, Joanne-nak ugyanis időközben két lánya és egy fia is született. Végül a féltestvérén keresztül kapcsolatba került az édesanyjával. Jenny és Joanne két évig levelezett egymással, mígnem a lány 23 életévében, annak esküvőjén találkoztak először.

Épp csak végeztem a sminkemmel és mindössze 10 perc volt az esküvőig. Ekkor bejött az anyám és azt mondta: itt van Joanne

– emlékezett vissza a menyegző napjára Jenny Bergmann. „Amikor besétált az ajtón, emlékszem azt gondoltam: úr isten, a klónom! Gyönyörű pillanat volt. Annyira hasonlítunk és annyira hasonlóan is viselkedünk, hogy már első pillantásra bárki megmondaná, hogy anya és lánya vagyunk. Még a humorunk is ugyanolyan, nem beszélve a mosolyunkról. Megdöbbentett, hogy milyen gyorsan kötődni kezdtünk egymáshoz” – magyarázta az ifjú hölgy.

A kapcsolatot az esküvőt követően is tartották, majd hét évvel később Joanne lányának, Nicole-nak a menyegzőjén találkoztak újra, ahova Jenny is hivatalos volt. Legutóbb Koppenhágába utaztak együtt, ahol csodálatosan érezték magukat. Ez volt az első alkalom, hogy hosszabb időt töltöttek egymással kettesben. A legközelebbi találkozót októberre szervezték, amikor Jenny örökbefogadó szülei, valamint a gyerekei – az 5 éves Oliver és a 2 éves Finneas – is ott lesznek.

(Borítókép: Joanne Wojdula és Jenny Bergmann. Fotó: Northfoto)