Már csak június 19-re kaphatók jegyek.

Még csak néhány hete, hogy a Coldplay 2023-as teltházas stadionturnéját követően bejelentette az európai koncertek harmadik körét 2024 nyarára. A dátumok között megtalálható a zenekar első fellépése Görögországban, Romániában és Finnországban, valamint az első római koncertjük 2003, és az első budapesti 2008 óta.

A budapesti koncerttel kapcsolatban akkora volt az érdeklődés, hogy bejelentették a második, majd a harmadik (!) újrázást is azóta. A jelenlegi helyzet szerint Chris Martinék 2024. június 16-án, 18-án és 19-én lépnek fel a Puskás Arénában.

Már csak a június 19-én rendezendő koncertre vannak jegyek, és oda is csak ülőhelyek vannak szabadon. Noha egyelőre még kaphatók jegyek korlátozott számban, de 100 százalékosan kijelenthető, hogy ezek a jövő júniusi kezdésig mind egy szálig gazdára fognak találni. Az állóhelyekkel kapcsolatban a Live Nation oldalán már most kiírták:

„FIGYELEM! Az állójegyek mindhárom napra elfogytak, így ez a sor áll, nem történik itt semmi, neked sem érdemes ide beállnod. Ülőhelyeket a harmadik, 19-i rendezvényre tudsz még vásárolni”

A zenekarra irányuló figyelem talán meglepőnek tűnhet, ám valójában nemcsak hazánkban van ekkora érdeklődés:

a 2021-ben megjelent lemez, a Music of the Spheres turné tavaly márciusban indult, azóta a zenekar már több mint 7,5 millió jegyet adott el – többet, mint bármelyik előadó az elmúlt két évben.

A  szuperlátványosnak ígérkező show a rajongóktól és a kritikusoktól egyaránt sok elismerést gyűjtött be, a TikTok-on is rengeteg videó kering a különböző fényjátékokkal tarkított koncertekről. Arról nem is beszélve, hogy rengeteg slágert is hallhatnak majd a rajongók, amelyek közül az A Sky Full Of Stars című a legnépszerűbb, egyben az egyik leglátványosabb. 

A zenekar eddig egyszer, 2008-ban, járt Magyarországon, akkor a Budapest Sportarénában adott koncertet. Akkoriban – meglepő módon – kifejezetten csekély érdeklődés mellett.

(Borítókép: Chris Martin egy koncerten. Fotó: Sergione Infuso - Corbis/Getty)