Mostanra 44 országban járt, a listája pedig tovább bővül az angol Madeline Jaye-nek, aki utazásonként nem költ többet 150 fontnál, vagyis 67 ezer forintnál – legyen a desztinációja bárhol a világon.

Nemcsak a mai gazdasági helyzetben, de korábban sem könnyen tudtuk volna elképzelni, hogy egy afrikai, ázsiai vagy épp tengerentúli utazás megvalósítható lenne cakk und pakk 67 ezer forintból, amely összeg a szállást, az utazási költséget, sőt még a költőpénzt is tartalmazza. Mégis, az angliai Sheffieldből származó 22 éves nőnek, Madeline Jaye-nek ez a mai napig sikerül. Vagyis egy, a London Hotelben töltött éjszaka árából több napos vakációkat szervez magának.

A fiatal nő eddig 44 különböző országban járt, és mielőtt azt gondolná, hogy több év alatt érte el ezt az impozáns számot, el kell hogy áruljuk: 2022 júliusa óta, vagyis az elmúlt egy évben járta be az ENSZ által hivatalosan nyilvántartott 195 ország közel negyedét.

Nemsokára azonban azt is meghaladja, hiszen jelenleg is a világot járja. A múlt hónapban volt Szaúd-Arábiában, Indiában, Dél-Afrikában, az afrikai Botswanában és Namíbiában, Szingapúrban és Indonéziában – mindegyik helyszínen kevesebb mint 67 ezer forintból. Hogy mi a titka?

Madeline Jay a Skyscanneren tervezi meg az útjait. Az indiai kiruccanása volt a legutolsó, amely pontosan 67 ezer forintba került és egy 37 órás utat foglalt magában.

Birminghamből egy WizzAir-járattal Bukarestbe repült, majd miután ott eltöltött egy éjszakát, lehetősége volt egy kicsit a román fővárost is felfedezni. Ezt követően Rijádba repült, ahonnan 8 és fél óra várakozást követően utazott tovább Mumbaiba.

Az egyébként ADHD-val és autizmussal is küzdő Maddie nemcsak az olcsó, de egyben hosszabb repülőjáratok figyelésével spórol rengeteget, hanem a szállás gondos megválasztásával is. Többnyire a booking.com-on foglal, hosztelekben alszik, hiszen csak aludni jár a szállásra. A kiruccanásait rendre dokumentálja a TikTokon, ahol 16 ezer 400 követőjével igazi mikroinfluenszerré vált.

(Borítókép: Madeline Jaye. Fotó: Northfoto)