A korábbi nehézsúlyú világbajnok ezúttal edzőként tér vissza a szorítóba.

Mike Tyson 15 év kihagyás után, 2020 novemberében tért vissza a ringbe egy bemutató mérkőzésen, Roy Jones Jr.-t hívta ki. A mérkőzés végül döntetlennel végződött, és egy ideig úgy tűnt, hogy lesz folytatás is, ugyanis a korábbi nagy ellenfél, Evander Holyfield is bejelentkezett egy bunyóra. Abból a meccsből végül nem lett semmi,

de Tyson 2023-ban ismét a ringbe léphet, ám ezúttal már edzőként. 

Az idei év egyik legnagyobb szenzációja lehet a küzdősportok terén a nehézsúlyú boksz-világbajnok, Tyson Fury és UFC-ben hírnevet szerzett, Francis Ngannou összecsapása. A két harcos az ökölvívás szabályai szerint méri össze az erejét, így a UFC-s múlttal rendelkező Ngannou-nak minden segítségre szüksége lehet. Bizonyára ezért is kérték fel a korábbi legendás bokszolót, Mike Tysont is, hogy segítsen a világhírű ketrecharcos felkészítésében. 

Nem titok, hogy Ngannou felkészülését segítem. Olyan ütése van, hogy ha az betalál, akkor mindennek vége. Várom a közös munkát, hogy segítsek neki felkészülni a bokszmeccsre

– mondta Tyson, aki szerint akár az is elképzelhető, hogy tanítványa kiüti a világbajnokot. 

Ngannou szintén méltatta edzőjét: nagyon boldog, hogy az egyik példaképe segíti majd a felkészülését, és arról is beszélt, hogy évek óta vár egy ekkora lehetőségre. Persze a mérkőzést érdemes fenntartásokkal kezelni, ugyanis a két küzdősport egészen más képességeket követel meg.

Emlékezhetünk, hogy Floyd Mayweather és Connor McGregor összecsapása mennyire egyoldalú – és valljuk be kissé unalmas is – volt. 

Az október végére tervezett Tyson Fury-Francis Ngannou összecsapást a profi ökölvívás szabályai szerint rendezik majd Szaúd-Arábiában.

(Origo)

(Borítókép: Mike Tyson. Fotó: Al Bello/Getty)