Dupla arany csillaggal értékelték Londonban, a gasztronómia Oscar-jaként szamon tartott nemzetközi élelmiszeripari versenyen a Zsolnay gin-t.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Gasztro-Oscarnak is nevezett Great Taste Awards-on egy magyar pékség termékét is díjazták. Nem ők voltak azonban az egyetlenek, akik csillagot kaptak kicsiny hazánkból. 

Szintén kiemelkedő eredményt ért el, két arany csillagot kapott a Great Taste Awards-on a Zsolnay Gin.

A különleges ital a világhírű Zsolnay márka és a Búzavirág gin közös munkájának eredménye.

A nemzetközi, 400 tagból álló szakmai zsűri most találkozott először a Zsolnay magyar ginnel. A világmárka és az ital készítői nagyon büszkék az elért eredményre. Bár a bírákat nem befolyásolta a külalak, hiszen vakkóstoláson esett át a tétel, ám mégis említést érdemel, hogy az ital gyönyörű csomagolást is kapott. 

„Mérhetetlenül örülünk az eredménynek, hiszen azt hittük, a beltartalom – köszönhetően a Mecsekben található fűszereknek –, leginkább a magyarországi ízlésnek felel meg, azonban kiderült, nemzetközi szinten is megállja a helyét. Nem is akárhogyan” – állapította meg a Búzavirág gin alapítója, Bárány Péter.

Eddig az egyedi csomagolású ital a reptér mellett leginkább a turisták által látogatott prémium vendéglátóhelyeken, az 5 csillagos szállodák bárjaiban, és belvárosi éttermekben volt kapható, a napokban kézhez kapott eredmény után, azonban céllá vált a nemzetközi piac is. 

Ettől olyan különleges...

A Zsolnay Búzavirág gin Pécs környékére jellemző lokális virágok felhasználásával készült, úgy mint a mecseki kamilla vagy a vadgyömbér. Színe víztiszta, áttetsző. Az üveg palackon a világhírű Zsolnay búzavirág festett motívuma jelenik meg, pont úgy mint a porcelán étkészleteken.

(Borítókép: Zsolnay gin. Fotó: Zsolnay Búzavirág)