Az ötéves Noel egy lovastáborból szökött el, és egy rendőr kísérte vissza a társaihoz.

Nem volt pénze jégkására, ezért egy lovastáborból világgá ment az ötéves Noel. Az elkóborolt kisfiút az úton bandukolva vette észre Gaál Szabolcs törzszászlós. A rendőrtisztnek egyből gyanús volt, hogy a kisfiú teljesen egyedül sétál az út mentén, ezért cselekedett. 

A kicsi sírt, és az anyukáját kereste. Mondtam neki, nem kell félnie, nem lesz baj.

Megkérdeztem a nevét, hogy hány éves, mire elárulta, hogy Noelnek hívják, és ötéves. Kézen fogtam, és mondtam neki, hogy jöjjön velem, segítek megkeresni az anyukáját. Ezután beültettem a rendőrautóba, és elindultunk. Útközben megtudtam tőle, hogy egy lovastáborban volt, onnan jött el” – kezdte Gaál Szabolcs törzszászlós, aki egy kis útbaigazítást követően visszavitte Noelt a táborba, ahol ekkor már keresték az eltűnt kisfiút. 

„A kisfiú a kocsiban egyre jobban feloldódott, és amikor meglátta az ismerős utat, ami a táborba vezetett, felcsillant a szeme. Örömmel újságolta, hogy jó irányba megyünk. A tábort autóval nem lehetett megközelíteni, ezért leparkoltunk, és gyalog sétáltunk be. Noel kézen fogva vezetett. Megkerestem a tábor vezetőjét, hogy átadjam a kisfiút. Azt mondta, tudják, hogy eltűnt Noel, az idősebb gyerekek már keresték. Azonban sem a szülőket, sem pedig a rendőrséget még nem értesítették az esetről”

Az is kiderült, hogy aznap jégkását kínáltak a gyerekeknek, de a kis Noelnél nem volt elég pénz. Annyira a szívére vette, hogy nem tudott venni belőle, hogy elindult világgá, és útközben eltévedt.

A kisfiú a tábortól közel 4 kilométert gyalogolt, mire megtalálta Gaál Szabolcs. Az édesanyát a törzszászlós értesítette az esetről. A rendőrség jelenleg vizsgálja, hogy történt-e kiskorú veszélyeztetése a tábor vezetői részéről.

(police.hu)

(Borítókép: Egy rendőr sétál egy kisfiúval és kislánnyal. Illusztráció: kali9/Velvet)