Sokan úgy vélik, hogy az élet mindennapjai már nem tartogatnak meglepetéseket, ám a természet néha mégis képes lenyűgöző pillanatokkal megajándékozni minket. Alexandra és Antonin, egy cseh házaspár, valószínűtlen esemény tanúi lettek, amikor megtudták, hogy nem egy vagy két, hanem öt babát várnak.

Már volt egy gyermekük, így hatalmas volt az öröm, amikor kiderült, hogy ismét bővül a család. Az első orvosi vizsgálat során azonban megtudták, hogy ikreket várnak. De a legnagyobb fordulat még csak ezután jött: egy további vizsgálat során kiderült, hogy nem négy, hanem öt babát várnak – adta hírül a világunk.hu portál. 

A hír gyorsan elterjedt, és a család története világhírűvé vált. Az öt babának születése olyan ritka, hogy hétmillió esetből egyszer fordul elő.

A nagy napon körülbelül 40 orvosi szakember segítette Alexandra szülését. Az öt csecsemő - négy fiú és egy kislány - egészségesen jött a világra. A kórházban dolgozók közül sokan meghatódtak és könnyek között ünnepelték az eseményt.

Alexandra az első nő Csehországban, aki ötösikreket szült. Az 1949 óta vezetett statisztikák szerint ez korábban nem történt meg, és ez az eset körülbelül 480 évente egyszer fordul elő.

Az újszülöttek között négy kisfiú és egy kislány is helyet kapott. A fiúk a következő neveket kapták: Deniel, Michael, Alex és Martin, míg a kislányt Terezkának nevezték el.

(Borítókép: Csehországban először szült ötösikreket egy anya természetes úton. Fotó: Northfoto)