A Glasgow-ban megrendezésre kerülő para-pályakerékpárosok világbajnokságáról eddig nem beszélt sokat a média. Azonban a szervezők egy nem várt eseménnyel hozták a reflektorfénybe az eseményt, ami az interneten gyorsan elterjedt.

A történet főszereplője a spanyol Ricardo Ten, aki az aranyérmet szerezte meg a világbajnokságon. Ten egy igazi hős: nyolcéves korában egy tragikus baleset következtében mindkét kezét és bal lábát elveszítette. Ennek ellenére nem adta fel, és hét évvel ezelőtt profi parakerékpáros lett. Ma már öt világbajnoki címet tudhat magáénak, tehát kétségkívül tehetséges sportolóról beszélünk.

Az idei világbajnoki győzelme mellé a szervezők egy meglepetés nyereményt is adtak, mely a verseny fő támogatójának terméke volt. Sajnálatos módon ez a Tissot óragyártó cég volt, így Ten, aki mindkét karját elvesztette, egy karórát kapott. A helyzet kínosságát aligha kell hangsúlyozni, de Ten jó humorral vette az esetet, és inkább mosolyogva fogadta a nem túl praktikus ajándékot. 

A sportoló jelenleg a 2024-es párizsi paralimpiára koncentrál, ahol szintén aranyérmes szeretne lenni a kerékpározásban.

Forrás: Player.hu

(Borítókép: UCI kerékpáros világbajnokság, 2023 első napja - Glasgow. Fotó: Getty Images)