Rendkívüli felvételekkel gazdagodott egy búvár a Maldív-szigeteknél: a kameráját véletlenül bekapta egy tigriscápa, ám a készülék tovább forgott.

A Zimy Da Kid néven ismert búvár egy életre szóló élménnyel gazdagodott, amikor egy tigriscápa bekapta a kameráját a Maldív-szigetek közelében. Ami még elképesztőbb a történetben, hogy a kamera „túlélte” a harapásokat és továbbra is működött a cápa szájában.

A LadBible beszámolója szerint a különleges, ritkán látott felvételeken a tigris cápa szájürege, fogai és a kopoltyúja is jól látható.

A kamerát a cápa végül kiköpte, a felvételeket pedig Zimy Da Kid pedig sikeresen megmentette.

„Meglátta ezt a fényes tárgyat és azt gondolta, meg kell kóstolnia. Aztán bekapta a kamerát. Hasonló módon amikor egy cápa megharap egy embert, nem azért teszi, mert meg szeretné enni őt. Egyszerűen csak meglátnak egy számukra ismeretlen dolgot és kíváncsiak lesznek, ezért beleharapnak. Legyen az egy ember, vagy egy tárgy. Általában egyébként nem esznek embert, mert nem szeretik az ízét” – magyarázta a búvár a cápák körül kialakult félreértések, illetve a történtek kapcsán.

(Borítókép: a Karib-térségben, a Bahamáktól északra fekvő zátonyokon a tigriscápák gyakori látogatók. Fotó: Getty Images)