19 nap kómában, majd több tucat nap a kórházban, azonban hamarosan véget érhet Sergio Rico tortúrája.

A Paris Saint-Germain spanyol kapusát megbokrosodott lova taposta meg május végén, kisebb csoda, hogy július elején elhagyhatta az intenzív osztályt, most pedig már a pályára való visszatérése is valós opció a több mint 19 napot kómában töltő halóőr számára. 

Május 28-án mindössze fél centin múlott a spanyol kapus, Sergio Rico élete. Ha ennyivel mélyebbre csúszik lova patája, azonnal életét veszti. A kapus lovát egy elszabadult szamár zavarta meg ügetés közben.

Az állat ledobta a kapust, majd a levegőbe emelkedő első patákkal rálépett Rico fejére, illetve a nyakát is megtaposta. 

Az andalúziai sportoló ironikus módon szerencsésnek érezheti magát, mivel a gerincvelő nem sérült meg, de az orvosok elmondása szerint, ha akár csak fél centivel mélyebben találja el a pata, nem éli túl.

„Ne hagyj magamra szerelmem, mert nem vagyok képes, és nem tudom, hogyan tudnék nélküled élni. Várunk rád, életem, nagyon szeretünk” – írta az Instagramon Rico felesége, Alba Silva a baleset utáni kritikus napokban.

A kómából június végén felébredt kapus július elején már elhagyhatta az intenzív osztályt, hamarosan pedig a kórházból is távozhat. A felesége azóta már egy olyan bejegyzést is megosztotta, amelyen a kapussal együtt néznek sorozatot.

A több műtéten átesett hálóőr sajtóértesülések szerint mostanra került olyan állapotba, hogy megfontolhassák, kiengedik a kórházból. Sőt, már a visszatérés is szóba került:

The Athletic értesülései szerint az orvosok nem zárták ki annak lehetőségét, hogy később újra beálljon a „ketrecbe”, noha ez jelenleg nem prioritás. 

Rico várhatóan a sevillai otthonában folytatja a rehabilitációját.

(Borítókép: Sergio Rico. Fotó: NurPhoto/Getty)