Fontos, hogy a légiutas-kísérők minden körülmény között professzionálisak maradjanak, de ők is csempésznek egy kis szórakozást a munkájukba, csak az utasok ezt nem veszik észre.

Egy nevét elhallgatni kívánó légiutas-kísérő a brit repülőgépszemélyzet fórumán, a cabincrew-com-on megosztott a nagyvilággal egy belső jelzést, amivel a személyzet tagjai finoman tudják közölni egymással, ha valakit vonzónak tartanak.

Van egy játék, amivel a személyzet az utasok kiszállásakor szokott szórakozni”

– árulta el a légiutas-kísérő.

Az utazás végén, mikor már leszállt a gép a személyzet tagjai az ajtónál állva búcsúznak el az utasoktól. Valahányszor egy stewardess kiszúr egy szerinte vonzó utast, akkor a szokásostól eltérően a „cheerio” kifejezéssel kell elköszönnie, de az arckifejezése nem változhat.

„A legjobb, ha egy munkahelyi barátoddal játszod ezt a játékot, akkor az igazán nagy kihívás, hogy ne nevesd el magad” – tette hozzá a légiutas-kísérő.

Azt nem tudta meg a LADbible, hogy ez a jel csak a brit légiutas-kísérők sajátossága, vagy minden stewardess ezt a jelzést használja, de ha egy repülőút után úgy köszönnek el tőlünk, hogy cheerio, akkor tudhatjuk, hogy valakinek megakadt rajtunk a szeme.

(LADbible)

(Borítókép: Stewardess. Fotó: GettyImages)