Bombaként robbant a hír tegnap, hogy a Paris Saint-Germain sztárjátékosa, Neymar a szaúdi labdarúgó-bajnokságban szereplő al-Hilal csapatához szerződött.

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy elképesztő átigazolási hullám zajlik Szaúd-Arábiában, ami azóta csak még grandiózusabb lett. Egyre több pályája csúcsán járó világklasszis igazol a közel-keleti országba – persze busás fizetések fejében. A szaúdi liga egyik meghatározó klubja, az al-Hilal tegnap a Twitter-oldalán jelentette be, hogy a brazil válogatott támadója, Neymar két és fél éves szerződést írt alá a csapattal. 

Az igazolással a brazil csatár rendkívül jól járt, ami az anyagiakat illeti:

míg korábban 25 millió eurót tett zsebre évente, addig a hírek szerint az al-Hilalnál már évi 150 millió euró, vagyis több mint 58 milliárd forint ütheti a markát.

„Új történetet szeretnék írni. A szaúdi bajnokságban már most is nagy számban szerepelnek kiváló labdarúgók. A liga folyamatosan fejlődik. Meg vagyok győződve arról, hogy olyan helyre jövök, ahová egyre több játékos vágyik majd. Az Al-Hilal egy nagy klub fantasztikus rajongókkal. Ez a legjobb csapat egész Ázsiában. Úgy érzem, a megfelelő időben döntöttem. Szeretek nyerni és gólokat rúgni. Most ezt megtehetem az al-Hilalban” – nyilatkozta Neymar az átigazolásról.

Az átigazolási ára egyébként 80 millió euró, vagyis 30 milliárd forint volt, ez az összeg azonban a PSG-nek jár, nem pedig a játékosnak.  Az al-Hilal Neymar mellett a nyáron szerződtette a Chelsea-től Kalidou Koulibalyt, a Laziótól Szergej Milinkovics-Szavicsot, a Wolverhamptontól Rúben Nevest és a Zenittől Malcolmot is, így nem kérdés, hogy a bajnoki címet tűzték ki célul.

(Borítókép: Neymar. Fotó: Koji Watanabe/Getty)