Egy szakítás utáni meggondolatlan bosszú egy texasi férfinak az élete legdrágább tanulságává vált, amint a bírósági ítélet ismertté vált.

Intim fotók az interneten: egy férfi bosszújának milliárdos ára

Amikor a szerelem elmúlik, sokan nem tudják, hogyan kezeljék a fájdalmukat, de ez a texasi férfi egyértelműen túllőtt a célon. A meggondolatlan bosszújáért most mélyen a zsebébe kell nyúlnia!

A szerelmespár összesen öt évig alkotott egy párt, de amikor véget ért a kapcsolatuk, a férfi úgy döntött, a legmélyebb sebeket úgy ejtheti volt kedvesén, ha az általa kapott intim képeket közzéteszi az interneten. Ráadásul, hogy még tovább növelje a sérelmeket, a képeket tartalmazó linket a nő barátaihoz és családtagjaihoz is eljuttatta, mintegy gúnyolódva rajta.

Majd próbálkozz életed végéig a fotók eltüntetésével!"

– írta a férfi gonoszkodó üzenetben.

A bíróság azonban nem nézte jó szemmel a tettét. Az ítélet alapján a férfinak 70,6 milliárd forintot a nő múltbeli és jövőbeli lelki sérüléseiért, 353 milliárd forintot pedig példaértékű kártérítésként kell fizetnie.

Az alperes egyébként nem jelent meg a tárgyaláson – írta meg a 444.hu.

Az Egyesült Államokban nem ez az első eset, hogy a bosszúpornó témája napirendre kerül és nagy összegű kártérítéseket ítélnek meg. A bosszúpornó elleni törvények szinte minden államban érvényesek, így az ilyen cselekményeket komolyan büntetik. Ezekhez a jogalapot a bosszúpornó-ellenes törvények szolgáltatják, melyek Massachusetts és Dél-Karolina kivételével az összes amerikai államban részei a jogrendszernek.

(Borítókép: az Egyesült államok bíróságának tárgyalóterme. Fotó: Getty Images)