A kockázat és az izgalom kedvelőinek kedvez a világ néhány szállodája, ahol már az odaérkezés is hőstettnek számít. De ha valaki a kihívások ellenére megteszi ezt a lépést, garantáltan nem fog csalódni. A különleges élmények kedvelőinek ajánljuk azokat az extrém szállodákat, ahol a kihívás és a lélegzetelállító látvány kéz a kézben jár. De óvatosan! Nem biztos, hogy mindenki számára ez az izgalmas kalandozás a legjobb választás.

Óceánalatti élmény Zanzibár szívében - Manta Resort's Underwater Room:

Képzelje el egy úszó faházat Zanzibár mesés partjainál. Tulajdonképpen egy olyan szálloda ez, amelynek alsó része közvetlenül és teljes egészében a víz alá nyúlik, ahol az üvegfalaknak köszönhetően páratlan kilátásban lehet része az utazónak a kék óceánra és annak csodálatos lakóira. Amellett, hogy a víz alatti világ megfigyelése közben a snorkeling (felszíni úszás lélegzőcsővel) élményét sem hagyhatja ki, ami lehetőséget kínál arra, hogy közelebbről is megismerkedjen Zanzibár gazdag tengeri élővilágával.

A szoba hangulata tökéletes a pihenéshez. Egy kényelmes ágy, ülősarok és étkezőasztal biztosítja a kényelmet, míg a privát fürdőszoba minden szükségessel rendelkezik. A Manta Resort's Underwater Room kalanddal és romantikával várja azokat az utazókat, akik valóban különleges és egyedülálló élményre vágynak, és szívesen teszik próbára bátorságukat is egy ilyen különleges helyen.

Perui magaslatok: üvegkapszulák a Skylodge Adventure Suites-ben az Andok szívében

A Skylodge Adventure Suites nem csak a magasságban elhelyezkedő üvegkapszuláival ejti ámulatba a vendégeket. Azoknak, akik itt szállnak meg, előbb meg kell mászniuk a hegyet, hogy eljussanak a kapszulájukba, ahol egy kis hálószoba, étkező és fürdőszoba várja őket.

A lenyűgöző üvegfalaknak köszönhetően az Andok varázslatos tája tárul elénk. De nem csak a kapszula és a panoráma az, ami miatt érdemes ellátogatni: a környék az érintetlen természet, az őslakos flóra és fauna, valamint az inka romok, mint a Machu Picchu, miatt is kihagyhatatlan. A kalandvágyó vendégek számára pedig hegyi túrákat és hegymászást is kínálnak.

Chilei csoda: mesés táj és mesebeli szálloda az Andok lábánál

Ez a különleges szálloda egy hegyoldalon helyezkedik el, melyet egy igazi vízesés teszi feledhetetlenné. Az épületet faelemekből és természetes anyagokból építették, és tökéletesen beleolvad a természetes környezetébe. A meghitt és otthonos szobák páratlan kilátást nyújtanak a környező tájra. Azok számára, akik a Gyűrűk Ura sorozatot szeretik, ez a hely különleges élményt kínál, emlékeztetve őket a filmekben bemutatott varázslatos tájakra és épületekre.

A környező Andok hegyei számos kalandot kínálnak: túrázás, hegymászás és séták a lenyűgöző természeti környezetben. A szálloda területén gazdag növény- és állatvilágot csodálhatnak meg a vendégek. A szerencsésebbek akár ritka madárfajokkal vagy az Andokra jellemző állatokkal is találkozhatnak egy-egy sétájuk során.

Treehotel, Svédország: Az északi erdők közötti modern faházak

Haradsban, egy svéd fenyveserdő mélyén a Treehotel olyan faházakat kínál, melyek tökéletes menedéket biztosítanak a természet kedvelőinek. De nem a szokványos faházakra számíthatunk itt: egy-egy ház olyan eredeti külsejű, mint egy hatalmas madárfészek, vagy egy tükörrel borított építmény, mely szinte beleolvad a környezetébe.

Ezek a nem mindennapi faházak modern kompozit anyagokból készülnek, belső terükben pedig helyet kap egy franciaágy, három különálló ágy, egy fürdőszoba és egy nappali is. A környező fenyveserdő nem csak pihenést kínál; a téli hónapokban akár az északi fény csodáját is megcsodálhatjuk.

Whitepod, Svájc: modern igluk a svájci Alpok tetején

Les Cerniers-ben, a svájci Alpok magaslataiban, több mint 1400 méteres magasságban található a Whitepod. A hóval borított tájhoz sílifttel vagy hószánnal lehet eljutni. A helyszínen 15 kupola alakú szerkezetet találunk, melyek iglukra emlékeztetnek, és magasított faemelvényeken nyugszanak. Ezek a modern igluk kiválóan szigeteltek, és fatüzelésű kályhával rendelkeznek a hideg téli napokon való fűtéshez. Mindegyiknek saját előterasza van, ahonnan lélegzetelállító panoráma tárul a völgyre.

A csodálatos alpesi környezet nem csak a szemnek kínál káprázatos látványt: a vendégek számos szabadidős tevékenységet próbálhatnak ki, mint a vezetett hótalpas túrák, síoktatás, sífutás és kutyaszánozás.

(Borítólép: Skylodge csillagfényes éjszakán, az égbolt kékkéjében, Peru Szentségi Völgyében. Fotó: Getty Images)