Milliárdokat nyernének a lottón? Legyenek óvatosak! Az alább bemutatott emberek élete egy igazi horrorfilmbe illő rémálommá változott a gyorsan jött vagyon miatt.

Luxusautók, százmilliók és egy romba dőlt házasság: A Griffiths-ek hihetetlen története

2005 az év, amelyet Lara és Roger Griffiths sosem felejt el. Az angol pár, akikről mindenki azt hitte, hogy tökéletes életet élnek, hirtelen 1,83 millió fonttal (816,18 millió forinttal) lett gazdagabb. Állítólag korábban sosem veszekedtek, és úgy tűnt, hogy ezzel a váratlan nyereménnyel nincs határ a boldogságuknak.

Azonban a hirtelen jött milliók nem sok örömöket hozott az életükbe. Befektették a pénzüket egy egykori pajtából kialakított házba, vásároltak egy lenyűgöző Porschét és luxus utazásokon vettek részt, olyan helyeken, mint Dubaj, Monaco és New York.

Viszont 2010-ben ez az álom véget ért, amikor házuk lángokba borult. A sajtó szerint az ingatlan nem volt megfelelően biztosítva, ami jelentős pénzügyi terhet jelentett a párnak. Lara és Roger kénytelenek voltak saját zsebükből fedezni a károk javítását, és még hét hónapig fizették az ideiglenes lakhelyük költségeit is.

A pénzügyi problémák és az ebből adódó érzelmi stressz komolyan megterhelte kapcsolatukat. A legnagyobb feszültség akkor következett be, amikor Lara azt állította, hogy Roger megcsalta. Roger elhajtott a Porschéval válaszul, és ennek eredményeként 14 éves házasságuk véget ért.

A szerencse árnyoldala: egy férfi, akinek a lottónyeremény csak balsorsot hozott

1988 egy emlékezetes év volt William ”Bud„ Post számára, aki ekkor 5,67 milliárd forintot (16,2 millió dollárt) nyert a pennsylvaniai lottón. Azonban a tündérmese hamarosan rémálommá vált.

Mindössze egy évvel később Post már 350 millió forintos (1 millió dollár) adósságot halmozott fel. Az anyagi veszteség azonban csak a kezdet volt. Később maga is úgy fogalmazott: 

Bárcsak soha ne nyertem volna a lottón.„

A nyertes váratlan balszerencséjét három nagy tragédia követte:

  1. Egykori barátnője jogi útra terelte az ügyet, és végül a bíróság Post vagyonának egyharmadát ítélte oda a nőnek, ami mintegy 1,89 milliárd forintot (5,4 millió dollárt) jelentett.
  2. Mindezek még nem voltak elég, Post egyik testvérét letartóztatták, mert kiderült, hogy bérgyilkost bérelt, abban a reményben, hogy a testvér halála után ő örökli a hatalmas vagyont.
  3. Végül, de nem utolsósorban, Post egy jelentős összeget – aminek pontos értéket fektetett be egy családi vállalkozásba, amely azonban csődbe ment.

Az adósság és a folyamatos pénzügyi problémák következtében a férfi olyan szinten feszültté vált, hogy egy időben még a törvényt is megszegte: tüzet nyitott egy adósságbehajtóra, ami miatt börtönbe került.

A szomorú történet végül azzal zárult, hogy Post 2006-os haláláig csendes életet élt, melyet mindössze havi 157 500 forintos (450 dolláros) fizetésből tartott fenn. 

2001-ben Így vesztette el Britannia legszerencsétlenebb házaspárja a 1,338 milliárd forintos lottónyereményt

2001-ben az egész brit sajtó Martyn és Kay Tott nevét suttogta! A média azonnal ”az ország legszerencsétlenebb házaspárjaként„ emlegette őket, miután 1,338 milliárd forint értékű lottófőnyereménytől estek el egy elveszett szelvény miatt.

A Watfordban élő szerelmesek régóta játszottak a lottón, és mindig ugyanazokkal a számokkal. De ki gondolta volna, hogy pont 2001-ben felejtik el a lottóhúzást, amikor a saját számok kerültek ki?

A válasz csak fél évvel később érkezett meg, amikor az újságokban megjelent a hirdetés: a Camelot még mindig keresi azt a szerencsést, aki ezen óriási összeggel gazdagodhat!

A Tott-házaspár szívverése felgyorsult, amikor rájöttek: ők azok a szerencsések! Ám a boldogságuk gyorsan alábbhagyott, amikor rájöttek, hogy a nyereményszelvényük eltűnt.

Azonban nem adták fel a reményt. A Camelot szakértői alapos nyomozást folytattak az ügyben. Bár végül elismerték, hogy a Tott-házaspár jogosan nyert, egy kis, de fontos szabály miatt mégsem kapták meg a hatalmas összeget. Ugyanis az elveszett szelvényt 30 napon belül jelezni kellett volna a cégnek.

Bár olyan hírességek, mint Sir Richard Branson vagy Tony Blair, kampányoltak értük, a törvény nem tette lehetővé, hogy a nyereményt átvegyék. 

A kanadai lottónyertes, aki 8 tévét vett egy nap alatt, majd kétségbeesésében véget vetett életének

Egy lottónyeremény hihetetlen eufóriát és gazdagságot ígér a szerencsés nyertesnek. Ám néha a hirtelen jött vagyont nem olyan könnyű kezelni. Gerald Muswagon, egy kanadai férfi, megtapasztalta ezt a saját bőrén. 1998-ban ő lett a Super 7 lottó 10 millió dolláros (a mai árfolyamon körülbelül 4,460 milliárd forint) nyertese.

Muswagon azonban hamar ráébredt, hogy a pénz nem csak boldogságot, hanem veszélyeket is hordoz. A férfi fényűző módon élvezte a nyereményt, nem csak magának, de barátainak is autókat vásárolt. Továbbá beruházott egy házba, ahol a bulik alkalmával nagy mennyiségű alkohol és kábítószer fogyott.

Az egyik legkülönösebb fordulat a férfi pénzpazarlásában az volt, amikor elhatározta, hogy minden barátjának vesz egy nagyképernyős tévét. Egyetlen nap alatt így szerzett be 8 darabot!

Azonban a pénze gyorsan fogyott.  Muswagon több vállalkozásba is befektetett, amelyek később csődbe mentek. A tragédia mélysége csak nőtt, amikor minden vagyonát elvesztette, és végül barátja farmjának rakodómunkásaként dolgozott.

A sorscsapások sorozata végül elviselhetetlenné vált a számára, amihez vezetett, hogy 2005-ben öngyilkos lett, felakasztotta magát a szülei garázsában. 

A lottótörténelem kétszeres bajnoka: 1,883 milliárd forint a csúcson, majd eljátszotta az egész nyereményt

A New Jersey-ből származó nő azonnal hírnévre tett szert, mivel kétszeres lottó nyereménye rendkívüli ritkaság.  Egymást követő években, 1985-ben és 1986-ban összesen körülbelül 1,883 milliárd forintot nyert. Azonban ez a hirtelen jött ismertség komoly terhet jelentett számára. A sajtó érdeklődése, az emberek állandó figyelme és a soha véget nem érő üzleti ajánlatok hatalmas nyomást helyeztek rá.

Egy 1993-ban készült interjúban Adams bevallotta, hogy nem tudta tovább elviselni az állandó figyelmet. Érezte, hogy az emberek mindenhol felismerik, és nem tudta, hogyan menekülhet el előlük. A nő végül az Atlantic City kaszinóiban az összes pénzét eljátszotta.

(Borítókép: lottónyertes örül a nyereményének. illusztráció: Getty Images)