Egy sasszemű internetező vette észre az ajtót a jeges tájon, ami egyből beindította az internetezők fantáziáját.

Egy Google Maps használó úgy véli rábukkant egy náci bunkerre az Antarktiszon, miután talált egy ajtó szerű nyílást az antarktiszi jégtakaró keleti részén. A felfedezéséről képernyőképet is készített, amin látható egy árnyékos, négyzet alakú mélyedés.

Az összeesküvés-elméletek rajongói arra alapozzák a feltevésüket, miszerint az ajtó egy náci bunkerre vezet, hogy 1938-ban a németek valóban indítottak egy expedíciót az Antarktiszra, annak reményében, hogy saját bálnaolajat tudjanak beszerezni és ne kelljen más államokra támaszkodniuk a nyersanyag beszerzéséhez. Egy népszerű elmélet szerint ekkor ezalatt az expedíció alatt egy hatalmas katonai bázist is felhúztak a jeges tájon.

Természetesen számos más összeesküvés-elméletet is felélesztett a felfedezés. Sokan azt gondolják, hogy az Egyesült Államok egy titkos létesítményébe vezet a nyílás. Azok, akik egy kicsit jobban elrugaszkodnak a valóságtól azt írtak, hogy űrlények vagy óriások élnek a föld alatt és hozzájuk vezet a most megtalált ajtó.

Volt, aki összehasonlította egy 2022-ben megmutatott, Marosn készült fotóval, amin egy ajtónak tűnő nyílás volt látható. Igaz, erről a NASA később elárulta, hogy csak egy sziklaalakzatról volt szó, nem pedig ajtóról, így meg van az esélye annak, hogy ezúttal is, csak egy természetes képződmény csapta be az internetezőket.

Néha egy lyuk, csupán egy lyuk”

– jegyezte meg egy kommentelő a Daily Express US szerint.

(Daily Express US)

(Borítókép: A Madame Tussaud kiállításon látható náci bunker. Fotó: GettyImages)