Amikor azt hisszük, hogy már mindent láttunk a futball világában, mindig jön valami, ami újra és újra meglep minket! A dán Hvidovre-Köbenhavn meccsen volt egy olyan jelenet, ami garantáltan bekerül a futball történelem legmulatságosabb pillanatai közé!

A helyszín: egy izgalmas dán bajnoki mérkőzés. A főszereplő: Filip Djukic, a Hvidovre hős kapusa. Nem azért, mert bravúrokat hajtott végre a kapuban, hanem mert... nos, sürgős dolga akadt. És nem a kapujánál!

Futás az illemhelyre

Az első félidő végén a kapus nem tudott ellenállni a természet hívó szavának, és egy kis kocogó lépésekkel elindult a legközelebbi mellékhelyiség irányába. Ezzel egy teljesen új szintre emelve a „muszáj kimennem” érzést!

A játékvezető - talán egy kis empátiával, vagy egyszerűen csak a röhögési kényszertől - kénytelen volt egy rövid időre megállítani a meccset. De Djukic nem töltött túl sok időt a dolgával: mindössze három perc alatt visszatért a pályára - és ezt úgy értük, hogy minden szempontból!

A különleges visszatérésben volt még egy apró csavar: új nadrágban jelent meg! Talán az előző nem volt már a helyzet magaslatán? Vagy egyszerűen csak frissítő érzés volt új nadrágban visszatérni? A közönség mindenesetre rajongott a hőstettért, és a szurkolók örömujjongása hallatszott messziről.

Forrás: Origo

(Borítókép: egy kapus guggol a kapu előtt. Illusztráció: Getty Images)