Frederic Vasseurt ugyan elzárkózott az ítélethozataltól, de summás véleményét azért megosztotta.

A Formula-1-es közösséget néhány napja egy 2008-as eset tartja lázban. Felipe Massa nemrég jelezte, hogy jogi lépéseket fontolgat, sőt kártérítést is követelhet az FIA-tól (Nemzetközi Automobil Szövetség) a 2008-as világbajnokság kimenetele kapcsán.

Az egész ügy kirobbantója Bernie Ecclestone volt, aki korábban arról beszélt egy interjúban, hogy Max Mosley-val (a FIA akkori elnöke) együtt tudomásuk volt 2008-ban a Renault-féle szingapúri ütközésügyről, de eltussolták azt, mert nem akartak újabb botrányt az F1-ben.

Az ügy lényege, hogy a 2008-as Szingapúri Nagydíjon Nelson Piquet Jr. szándékosan karambolozott, ezzel segítve csapattársát, Fernando Alonsót, akinek jól jött a Safety Car.

A spanyol pilóta végül hála ennek győztesen hagyta el a versenypályát, míg Massa kénytelen volt az első helyről kiállni, és a nagy zűrzavarban leszakította a tankolócsövét, és végül egyetlen pontot sem szerzett, így Hamilton a harmadik helyen végzett és világbajnok lett.  

A 2023-as esztendő egyik legbizarrabb témájával kapcsolatban sok szimpatizáns és rajongó fogalmazott meg pro és kontra véleményeket, míg ezúttal a Ferrari csapatfőnökének a véleményét tudhattuk meg. 

„Mint sejthető, nem akarom kommentálni ezt az ügyet, mivel jó kapcsolatot ápolok minden érintettel. Nagyon trükkös ez, hiszen a körülmények teljesen rendkívüliek voltak. De általánosságban igaz az, nem csak Felipe ügyében, hogy szerintem igyekszünk arra ösztökélni az FIA-t, hogy a kockás zászlónál megtudjuk az esemény eredményét. És talán ez.

Nem tudom, nem akarom kommentálni az ügyet, de nyilvánvalóan furcsa lenne, ha változtatnának valamit.

Annak sem vagyok nagy rajongója, ha a leintés után 15 perccel változik az eredmény” – olvasható a csapatfőnök nyilatkozatának fordítása a formula.hu oldalon.

(Borítókép: Felipe Massa. Fotó: NurPhoto/Getty)