Egy váratlan csók okozott botrányt a női labdarúgó világbajnokság díjátadóján Sydney-ben. Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnöke, szájon csókolta Jenni Hermosót, a spanyol válogatott középpályását, ami azonnal felzúdulást keltett a sportvilágban.

De nem ez volt az egyetlen döbbenetes pillanata az estének. Rubiales, mielőtt a csókhoz folyamodott volna, a díszpáholyban egy kissé illetlen mozdulattal ünnepelt Letícia királyné társaságában.

A FIFA reakciója nem váratott sokára. Csütörtöki közleményükben bejelentették, hogy fegyelmi eljárást indítanak a szövetségi elnök ellen, méghozzá a szabályzat 13. bekezdése alapján. Ez az előírás azokra az esetekre vonatkozik, amikor valaki inzultál, lealacsonyító módon viselkedik, vagy rossz fényt vet a FIFA-ra.

Habár Rubiales kezdetben védeni próbálta magát, hétfőn közzétett egy bocsánatkérő videót. Azonban ez semmit sem változtatott Pedro Sanchez miniszterelnök álláspontján, aki elégtelennek tartotta az elnök reakcióját. A spanyol szövetség is lépett az ügyben, és pénteki rendkívüli ülést hívtak össze.

Jenni Hermoso, a középpontba került játékos, egy élő műsorban nyilatkozott az esetről. Kifejtette, hogy nem örült a csóknak, de hozzátette, hogy szerinte ez egy „természetes, szeretetből fakadó mozdulat” volt. Kiemelte, hogy az elnökkel jó a viszonyuk, és eddig mindig korrektül viselkedett velük.

Az eseményt a sportvilág és a rajongók is sokként élték meg. Most mindenki a vizsgálat kimenetelét várja.

(Forrás: Independent)

(Borítókép:  Luis Rubiales, a spanyol szövetség elnöke a díjátadó gálán. Fotó: Getty Images)