Rutt Larsson, a 103 éves svéd nagymama, bebizonyította, hogy az életkor csupán egy szám. Míg a legtöbb idős ember ebben a korban már a családjával tölti, ő inkább új kihívásokat keresett: egy eddigi világrekordot szeretett volna megdönteni, ami sikerült is neki.

Rutt Larsson egy svéd kisvárosban él, aki aktív tagja a helyi kórusnak. Nem csak énekhangjával, hanem kalandvágyával is lenyűgözi környezetét. 2021 decemberében például, Szent Lucia napján gyertyakoszorút viselve adott elő lenyűgöző produkciót. Azonban  nem az éneklés az egyetlen szenvedélye. 

90 éves korában próbálta ki először az ejtőernyőzést, a siklóernyőzés utáni pozitív élmények hatására az ejtőernyőzésbe is belekóstolt. Ez annyira megtetszett neki, hogy 2022-ben úgy döntött, megpróbálja megdönteni a legidősebb tandem ejtőernyős ugró rekordját, amelyet korábban az amerikai Kathryn „Kitty” Hodges állított fel.

Larsson 103 éves és 259 napos korában sikeresen ugrott ki egy repülőből. Ezzel az ugrással 130 nappal megelőzte Kitty Hodgest, aki 103 évesen és 129 naposan állította fel a korábbi rekordot. 

Az eseményt számos média képviselője kísérte figyelemmel, és az egész világon megosztották a történetét.

Amikor Larsson visszaért, a sajtó azonnal körbevette, hogy megtudja, milyen érzés volt az ugrás.

Mostanában már nem látok olyan jól, de jó érzés volt”

– mondta mosolyogva.

(Borítókép: Rutt Larsson, a 103 éves svéd nagymama. Fotó: YouTube)